יום שלישי, 18 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ישובו בנים לגבולם? הליגה הלאומית פותחת את עונת 2026/27החשודה בהדבקת מנעול "קפה בסמטה" הורחקה מבית העסק"סבאח טובה יותר מהכוכב האדום": ב"ש נזהרת מהיריבה בפלייאוףפרסום ראשון: אביבית בר זוהר בזוגיות חדשהדיווח דרמטי: זו ההצעה ממנצ'סטר יונייטד שברונו פרננדש דחההמחוזי הפך את ההחלטה: יוסי מוסלי יישאר במעצרשינוי כיוון בלוגאנו: לא תהיה מחאה נגד מכבי ת"א באצטדיוןככה עוד לא ראיתם אותו: השר יצחק וסרלאוף מפגין ביצועים מפתיעים"הלוואי שלעולם היה יותר זמן איתך": בהוליווד נפרדים מהיידן פנטייררודרי הגיע למתחם האימונים – ויש מי שתוקף: "החתמה מיותרת""לא זכור לי דבר כזה": יובל נעים סימן את הפייבוריטיות בלאומיתבלי כפפות, עם צבים וכובע קאובוי: הקיץ הלוהט של כוכבת צ'לסיישובו בנים לגבולם? הליגה הלאומית פותחת את עונת 2026/27החשודה בהדבקת מנעול "קפה בסמטה" הורחקה מבית העסק"סבאח טובה יותר מהכוכב האדום": ב"ש נזהרת מהיריבה בפלייאוףפרסום ראשון: אביבית בר זוהר בזוגיות חדשהדיווח דרמטי: זו ההצעה ממנצ'סטר יונייטד שברונו פרננדש דחההמחוזי הפך את ההחלטה: יוסי מוסלי יישאר במעצרשינוי כיוון בלוגאנו: לא תהיה מחאה נגד מכבי ת"א באצטדיוןככה עוד לא ראיתם אותו: השר יצחק וסרלאוף מפגין ביצועים מפתיעים"הלוואי שלעולם היה יותר זמן איתך": בהוליווד נפרדים מהיידן פנטייררודרי הגיע למתחם האימונים – ויש מי שתוקף: "החתמה מיותרת""לא זכור לי דבר כזה": יובל נעים סימן את הפייבוריטיות בלאומיתבלי כפפות, עם צבים וכובע קאובוי: הקיץ הלוהט של כוכבת צ'לסי
כלכלה

לאחר מעל 365 ימי מילואים: העסק קרס אבל קרן הסיוע טוענת שאין קשר לשירות

לפני 4 שע׳ ·  מקור: Ynet 84דירוג אובייקטיביות84/100

לאחר מעל 365 ימי מילואים: העסק קרס אבל קרן הסיוע טוענת שאין קשר לשירות

קצין לוחם שהתייצב בצו 8 עם פרוץ המלחמה ושירת תקופה ממשוכת הגיש עתירה מנהלית לביהמ"ש נגד ועדת החריגים של קרן הסיוע למשרתי המילואים. לטענתו, החברה שהקים והפעיל 15 שנה, ושמחזורה עמד על כ-28 מיליון שקל, קרסה בשל היעדרותו הממושכת, אך הקרן דחתה בקשתו למענק סיוע: "לא נמצא קשר ישיר בין שירות המילואים לבין הירידה בפעילות ובהכנסות העסק"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

קצין מילואים לוחם, ששירת למעלה מ-365 ימים במלחמת "חרבות ברזל" אף שהיה מעבר לגיל הפטור, הגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד קרן הסיוע למשרתי המילואים. זאת, לאחר שהקרן דחתה את בקשתו למענק סיוע בגין קריסת חברתו, העוסקת בתשתיות, אותה בנה במשך 15 שנה.

הקצין טוען כי היעדרותו הממושכת מהעסק, בו היה איש מפתח יחיד, גרמה לצניחה של כ-94% בהכנסות החברה בשנת 2024, מה שהוביל לפירוקה ולהליכי חדלות פירעון אישיים. מנגד, הקרן טוענת כי "לא נמצא קשר ישיר בין שירות המילואים לבין הירידה בפעילות ובהכנסות העסק" וכי "מגמת הירידה החלה עוד לפני תקופת שירות המילואים".

הקצין דוחה את טענות הקרן ומציג ראיות, כולל מכתב מרואה חשבון המאשר קשר סיבתי ישיר בין שירותו לקריסת העסק והמלצה ממפקד חטיבה. הוא מבקש מבית המשפט לבטל את החלטת הקרן, להכיר בזכאותו למענק, או להחזיר את הדיון לבחינה מחודשת.

אני לא מבקש מתנה או נדבה. אני מבקש פיצוי הוגן על נזק ישן שנגרם לי כתוצאה משירות מילואים ממושך במהלך המלחמה.
העוול הנגרם לעותר הוא כפול ומכופל, לא זו בלבד שאיבד את מטה לחמו, את ביתו ואת יכולת קיומו הכלכלית, אלא שכעת הוא נאלץ לנהל מאבק משפטי מתיש מול הקרן שתכליתה המוצהרת היא להושיט לו יד בשעתו הקשה ביותר.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה