יום שישי, 21 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
אטאלנטה ספגה ביקורות, סארי: "הפועל הייתה עדיפה מבחינה פיזית"פוטין יצא למלחמה חדשה – נגד כוכבות אונליפאנספה חיו 3 מיליון איש? התגלית שמקרבת לפתרון תעלומת עיר הזהב האבודהגורם המצוי בפרטים לוואלה: הפלסטינים לוחצים על הממשל לאפשר את כניסת אבו מאזן לעצרת האו"םדרמה בנתב"ג? בני הזוג נתניהו מבלים בהופעה של עדן בן זקןהשגריר לייטר לוואלה: "ישראל קיבלה מודיעין שטורקיה מתכוונת להרחיב את נוכחותה בסוריה"כמה עלתה לנו השביתה בנתב"ג? השאלה האמיתית היא מה נחשף "בזכותה"מהטורים ועד מלחה: הקו החדש של הרכבת הקלה בירושלים יוצא לדרךגבי קניקובסקי ניצח את מוחמד סלאח על אדמת טורקיהלעיני קהל וילדים: שתי נשים ושני גברים ספגו 100 מלקות באינדונזיהשר התחבורה של טג'יקיסטן אחרי ביקור בטהרן: לאור האיסור של ייצוא מוצרי דלק מרוסיה, נקנה נפט ומוצרי נפט מאיראןהאם המשבר הסתיים, מתי נתב"ג יחזור לפעילות מלאה – ומה עם מי שטס בלי מזוודות?אטאלנטה ספגה ביקורות, סארי: "הפועל הייתה עדיפה מבחינה פיזית"פוטין יצא למלחמה חדשה – נגד כוכבות אונליפאנספה חיו 3 מיליון איש? התגלית שמקרבת לפתרון תעלומת עיר הזהב האבודהגורם המצוי בפרטים לוואלה: הפלסטינים לוחצים על הממשל לאפשר את כניסת אבו מאזן לעצרת האו"םדרמה בנתב"ג? בני הזוג נתניהו מבלים בהופעה של עדן בן זקןהשגריר לייטר לוואלה: "ישראל קיבלה מודיעין שטורקיה מתכוונת להרחיב את נוכחותה בסוריה"כמה עלתה לנו השביתה בנתב"ג? השאלה האמיתית היא מה נחשף "בזכותה"מהטורים ועד מלחה: הקו החדש של הרכבת הקלה בירושלים יוצא לדרךגבי קניקובסקי ניצח את מוחמד סלאח על אדמת טורקיהלעיני קהל וילדים: שתי נשים ושני גברים ספגו 100 מלקות באינדונזיהשר התחבורה של טג'יקיסטן אחרי ביקור בטהרן: לאור האיסור של ייצוא מוצרי דלק מרוסיה, נקנה נפט ומוצרי נפט מאיראןהאם המשבר הסתיים, מתי נתב"ג יחזור לפעילות מלאה – ומה עם מי שטס בלי מזוודות?
כלכלה

לא כמו בתל אביב: רשת הרכבות הקלות הראשונה בירושלים יוצאת לדרך

לפני 6 שע׳ ·  מקור: גלובס 86דירוג אובייקטיביות86/100

לא כמו בתל אביב: רשת הרכבות הקלות הראשונה בירושלים יוצאת לדרך

בשורה לתושבי ירושלים: לאחר קבלת אישורי הבטיחות הנדרשים מטעם גופי הבקרה הבינלאומיים והיתר ההפעלה ממשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, המקטע הראשון של הקו הירוק ברכבת הקלה בעיר יפתח מחר (ו').

למעשה, מדובר בקו L3 שמשרתע לאורך כ-7 קילומטרים, כולל 13 תחנות, ומחבר את אזור הטורים עם מלחה. בכך, הוא מצטרף לקו האדום (L1), שמחבר בין נווה יעקב להדסה עין כרם, ושני הקווים יוצרים לראשונה בישראל רשת רכבות קלות. זאת, בניגוד לתל אביב למשל, שם אין חיבור בין הקווים השונים של הרכבת הקלה.

● הרכבת לקריית שמונה: כבר יש עבודות בשטח?● רווח צפוי של כ-3.9 מיליארד שקל: פרויקט הענק של אלקטרה

למעשה, פתיחת הקו מסמנת שינוי במפת התחבורה של ירושלים. 15 שנה לאחר פתיחת הקו האדום, העיר עוברת לרשת רכבות קלות המחברת בין חלקים נרחבים של העיר. הקו מחבר מספר מוקדים מרכזיים כמו בנייני האומה, קריית הממשלה, קמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית, מתחם ההייטק בפארק העברית, הגן הבוטני, אצטדיון טדי, היכל הארנה וקניון מלחה. הוא מתחבר לקו האדום בשתי נקודות מעבר – תחנת הטורים ואזור התחנה המרכזית.

בניגוד לנעשה בתל אביב, הקווים בירושלים מתפצלים ולמעשה על מסילה אחת יכולים לנסוע מספר קווים (בדומה למתרחש בתחנות האחרונות בפתח תקווה). הקו הנוכחי שנפתח, על התוואי הירוק, נקרא בשם הרשמי "הקו הצהוב" ואלו יהיו הצבעים שיסמנו אותו. בחודשים הקרובים אף צפוי להיפתח על התוואי קו L4 – הקו הירוק – שיחבר את מרחב גילה לרשת. במהלך 2027 יצטרף מקטע שיחבר את מרחב הר הצופים ולקראת סוף השנה גם צפוי להיפתח החלק באזור בר אילן, שנתקל בקשיים בעבודות לאור הפרעות קיצוניים מהציבור החרדי.

בכלל, פתיחת הקו כללה עיכובים רבים, בין היתר בעקבות הקורונה והמלחמה, שיצרו מחסור בכוח אדם ועיכובים נוספים. יש לציין כי "תחבורה לירושלים" משמשת כרשות הממונה על הפרויקט, המבוצע באמצעות הזכיינית חברת "כפיר" (שותפות של חברות שפיר וכאף). תשתיות הרכבת בוצעו על ידי חברת מוריה לפיתוח ירושלים.

מנכ"ל תחבורה לירושלים, תמיר כהן, אמר כי "אנחנו נמצאים בעיצומו של מהלך היסטורי בישראל – הקמת רשת רכבות קלות שמייצרת מציאות חדשה בתחבורה הציבורית. הרשת הזו היא מנוע של קישוריות, נגישות וצמיחה כלכלית.. בתקופה הקרובה נמשיך להרחיב את רשת הרכבות הקלות עם חיבורים נוספים לגילה, להר הצופים ולמוקדים נוספים, עד להשלמת רשת שתכלול 8 קווי רק״ל ותשרת כ-600 אלף נוסעים ביום".

"אנחנו שמחים וגאים להביא את בשורת הרכבת הקלה לשכונות נוספות בירושלים ונרגשים לקראת הקווים הנוספים שצפויים להיפתח בשנה הקרובה", הוסיף מנכ"ל כפיר אורן כהן. "הקמת המקטע הראשון של הקו הושלמה בהצלחה, על אף התקופה המאתגרת, בזכות היכולת לגבש פתרונות יצירתיים ולגלות גמישות אל מול המציאות המשתנה".

לחיצה על הנושא תוסיף אותו לרשימת "הנושאים שמעניינים אותי", שםניתן לקרוא ולנהל את ההתראות כשמתפרסמת כתבה בנושא.

לצפייה בכתבות וניהול הנושאים, יש ללחוץ על כפתור בסרגל העליון

תמונת סיקור
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
כתבה זו מבוססת על דיווח של גלובס.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

פוליטיקהלפני 5 שע׳

נתניהו מדיח מהליכוד את האחראי לשביתה בנתב"ג

על רקע השיבושים בנתב"ג, ראש הממשלה נתניהו הנחה להדיח את יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה פנחס עידן מחברותו בליכוד • במפלגה טוענים כי השביתה הייתה…

מקור: גלובס86

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה