לא מספיק שוות

למרות שמפלגות רבות (אלה שטורחות לעשות זאת) מתהדרות בייצוג נשי, עדיין את כל המפלגות בישראל מובילים גברים, שמתאחדים עם גברים ומעצבים את הרשימה עם גברים. המועמדות ברובן נשארות בפריפריה של קבלת ההחלטות, מצטלמות כקבוצה סביב המנהיג. זה מה שצריך לעשות כדי לשנות את התמונה – ולכולנו יש בכך תפקיד
המאמר דן בייצוג נשים בפוליטיקה הישראלית לקראת הבחירות הקרובות, ומציין כי למרות עלייה במספר הנשים המצטרפות למפלגות כמו 'ביחד' ו'ישר', ייצוגן בליבת קבלת ההחלטות עדיין לוקה בחסר. בעוד שמפלגות מסוימות, כמו 'ישר' ו'הדמוקרטים', מציגות אחוז גבוה של נשים ואף רשימות 'ריצ'רץ'', במפלגות הקואליציה המצב שונה, כאשר 'ש"ס' ו'יהדות התורה' אינן מכללות נשים כלל, וב'ליכוד' ו'הציונות הדתית' יש ייצוג נשי נמוך בעשירייה הראשונה.
"ייצוג של נשים הוא שלב הכרחי, אבל הוא ממש לא מספק."
הכתבה מדגישה כי ייצוג שוויוני הוא רק צעד ראשון, וכי נשים בעמדות כוח אינן ערובה לדאגה לאינטרסים של נשים. היא מצביעה על כך שרבות מהנשים המשוריינות חסרות ניסיון פוליטי משמעותי, וכי המפלגות עדיין מנוהלות על ידי גברים המעצבים את הרשימות. המאמר מציג את מיזם 5050 של יעל יחיאלי כניסיון לקדם שוויון מגדרי, אך טוען כי נדרשים מהלכים עמוקים יותר ליצירת שכבת הנהגה נשית בעלת כוח והשפעה אמיתיים. בין היתר, נדרשת נכונות של נשים להיכנס לזירה הפוליטית הקשה, וכן שינוי בגישת ראשי המפלגות שיאפשרו שותפות אמיתית בליבת קבלת ההחלטות.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.