"לחלק מהחברות אין זכות קיום יותר": בדרך לעוד גל פיטורים בהייטק הישראלי?

מאנדיי פיטרה מאות עובדים למרות ביצועים מצוינים, וזאת מכיוון שכלי AI מצמצמים הצורך במשתמשים אצל הלקוחות ופוגעים במודל ה-Saas (תשלום שנתי לפי מספר המשתמשים אצל הלקוח). תופעה דומה כבר פגעה בסיילספורס, וויקס ואדובי. משקיעי הון סיכון מסבירים מה פרופיל החברות שנפגעות, מי עלולה עוד להיפגע ואיזה טעויות לא כדאי לעשות
הכתבה דנה באיום הבינה המלאכותית (AI) על חברות הייטק ישראליות, ובפרט על מודל ה-SaaS (תוכנה כשירות), שהוביל לגל פיטורים בחברות כמו מאנדיי. חברות אלו, שצמחו על בסיס תמחור לפי משתמשים, נפגעות מכיוון שכלי AI מייעלים את העבודה ומפחיתים את הצורך במספר רב של משתמשים, מה שמוביל לירידה בהכנסות. המשקיעים מאבדים אמון בחברות אלו ומושכים השקעות, גם אם הביצועים העסקיים שלהן טובים.
"לחלק מהחברות אין זכות קיום יותר, וחלק אחר צריכות להתאים את עצמן, להשתנות עם השוק כדי להבין ביחד איפה המקום הנכון שבו הן צריכות לעמוד."
מומחים מציינים כי חברות "אופקיות" (המפתחות פתרונות רוחביים) נפגעות במיוחד, וממליצים להשקיע בחברות "אנכיות" (בעלות מומחיות בתחום ספציפי) או בחברות המפתחות כלי AI שמחליפים פונקציות ארגוניות. גל הפיטורים צפוי להימשך, וחברות שלא יתאימו את עצמן למציאות החדשה עלולות לקרוס.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.