לחץ מכל עבר: בארה"ב רוצים לשמר את העימות על אש קטנה עד נובמבר

לקראת בחירות האמצע גובר הלחץ בממשל האמריקני למנוע הסלמה מול איראן. "שומרים על הלחץ הכלכלי מול איראן, אבל העדיפות העליונה היא נובמבר", אמר גורם בבית הלבן. מנגד, ההנהגה באיראן מרגישה מחוזקת – וגם טראמפ הוא גורם בלתי-צפוי: "למשטר יש תמריץ לשבש את ה'שקט'"
עוזריו הבכירים של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, פועלים למנוע הסלמה צבאית משמעותית עם איראן עד לבחירות האמצע בנובמבר, כך לפי ארבעה גורמים המעורים בפרטים ששוחחו עם רויטרס. האסטרטגיה הנוכחית מתמקדת בהגברת הלחץ הכלכלי על איראן במטרה להשיג ויתורים במשא ומתן עתידי, תוך שמירה על העימות הצבאי על אש קטנה כדי למנוע ממנו להשתלט על סדר היום הציבורי לפני הבחירות. גורם בבית הלבן צוטט באומרו:
"אנחנו שומרים על הלחץ הכלכלי מול איראן, אבל נובמבר הוא בעדיפות עליונה."
למרות המאמצים לשמור על פרופיל נמוך, האסטרטגיה נתקלת בקשיים בשל חילופי מהלומות בין הצדדים בימים האחרונים. אנליסטים מעריכים כי איראן תמשיך לתקוף מטרות אמריקניות ובעלות בריתה במפרץ, וארה"ב תעמוד בפני לחץ להגיב, מה שעלול להוביל להסלמה בלתי רצויה. בנוסף, טראמפ עצמו נחשב לגורם בלתי צפוי, וקיימים גם אילוצים צבאיים ומדיניים, כולל קריאות מצד בעלות ברית להרגיע את המצב. עם זאת, בכירים כמו סגן הנשיא ג'יי די ואנס ומזכיר המדינה מרקו רוביו תומכים בתוכנית לשמר את העימות "שקט" יחסית עד נובמבר, תוך התמקדות בבידוד כלכלי של איראן.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.