לפחות 13 הרוגים במתקפה רוסית באוקראינה; פולין הזניקה מטוסי קרב



מתקפה רוסית הרגה לפחות 13 בני אדם באוקראינה הלילה (בין רביעי לחמישי). גל תקיפות הטילים והכטב"מים ששיגרה רוסיה פגע בכמה ערים ברחבי המדינה, כולל לבוב, הסמוכה לגבול פולין, מה שאילץ את פולין להזניק מטוסי קרב שיאבטחו את המרחב האווירי שלה.
נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הזהיר את אזרחי המדינה שעות לפני שיגור המתקפה הנרחבת וקרא להם להתמגן. בקייב המונים העבירו את הלילה בתחנות המטרו, ואדם אחד נהרג. בקריבי ריה, עיר הולדתו של זלנסקי במרכז אוקראינה, נהרגו לפחות שישה בני אדם, כולל שתי בנות 5 ו-12, כך לפי מושל העיר, אולכסנדר וילקול.
וילקול פרסם ברשתות החברתיות: "פגיעה ישירה של טיל בליסטי מסוג איסקנדר-M, ששוגר מוורונז', פגעה בבית פרטי בכפר בפאתי קריבי ריה. בבית התגוררה משפחה גדולה, והטיל הרג שתי ילדות בנות 5 ו-12 וארבעה מבוגרים. שמונה בני אדם נוספים נפצעו".
שישה בני אדם נוספים, בהם שני ילדים, נהרגו באזורי דנייפרופטרובסק ופולטבה. בקייב, "לצערנו, אושר מקרה מוות אחד", הודיע ראש עיריית קייב, ויטלי קליצ'קו, שדיווח גם על שריפות בכמה ממחוזות העיר. מוקדם יותר הוא פרסם: "האויב תוקף את הבירה בנשק בליסטי. האיום של מתקפה נוספת שריר וקיים. הישארו במקלטים!"
בלבוב, הסמוכה לפולין, עובדי חילוץ פינו הריסות כדי להגיע ללכודים, לאחר שטילים רוסיים פגעו בשני בנייני דירות ופצעו 26 תושבים, כך מסרו גורמים רשמיים בעיר.

אמש פרסם הנשיא זלנסקי אזהרה מפני המתקפה: "הרוסים מתכננים זה כמה ימים מתקפה מסיבית, ובסבירות גבוהה היא תצא לפועל הלילה… אנא, שימו לב להתראות על תקיפות אוויריות היום והישארו בטוחים בכל אזורי אוקראינה".
במהלך התקיפות, פולין, החולקת גבול עם אוקראינה, הזניקה מטוסי קרב כדי להגן על המרחב האווירי שלה, כך מסר הצבא הפולני: "מטוסי קרב ומטוסי התרעה מוקדמת החלו לפעול, בעוד שמערכות הגנה אווירית קרקעיות ומערכות סיור מכ"ם הוצבו במצב מוכנות".
עצם לא מזוהה זוהה במרחב האווירי הפולני בלילה, ומאוחר יותר נמצא אתר ההתרסקות ליד הכפר טרנווה-קולוניה במחוז לובלין, כך מסר הצבא הפולני. זו אינה הפעם הראשונה שבה המתקפות הרוסיות זולגות לשכנותיה של אוקראינה החברות בברית נאט"ו. כך קרה כמה פעמים בפולין, ברומניה ואף במדינות הבלטיות הרחוקות יותר. עם זאת, תגובתו של נאט"ו נותרה מאופקת.
זלנסקי חזר הלילה על בקשתו מבנות בריתה של אוקראינה לספק לקייב את המיירטים החסרים במערכת ההגנה האווירית שלה. "חשוב ששותפינו יבינו מה קורה ושההגנה על חייהם של אנשים תלויה ישירות בנכונותם, או בחוסר נכונותם, לספק מיירטים".
בינתיים, ברוסיה, מחסן של רשת הקמעונאות המקוונת Wildberries בעיר פנזה שבמערב רוסיה עלה באש כתוצאה מתקיפת כטב"ם אוקראינית, כך מסר מושל האזור, אולג מלניצ'נקו. אדם אחד נפצע וכ-200 בני אדם פונו מהאתר, הוסיף.
Wildberries מסרה כי שריפה נוספת פרצה במתקן הלוגיסטי שלה בסרפול, באזור אודמורטיה שברוסיה, לאחר תקיפת כטב"ם.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.