מאמן מסוג אחר: הסודות של ולדאס דמבראוסקאס

עודכן לאחרונה: 25.8.2026 / 12:20
מאמן סבאח הליטאי ולדאס דמבראוסקאס הוא באמת טיפוס מיוחד. אתמול אחרי מסיבת העיתונאים בה דיבר בהרחבה ובפתיחות לקראת המשחק מול הפועל באר שבע, עלה דמבראוסקאס על כר הדשא לרבע השעה המותרת לעיתונאים להיות נוכחים באימון. מעט מאוד, אם בכלל, מבין המאמנים שצריכים לפגוש קבוצה יריבה היו מקדישים זמן ונעמדים עם אנשי התקשורת של אותה מדינה, אבל דמבראוסקאס הוא אחר. פתוח, לבבי, חייכן, עמד במשך דקות ארוכות עם כל העיתונאים מישראל והחליף חוויות. הוא סיפר על כל המקומות בליטא בהם יש זכרונות עמוקים מהיהדות ושעליהם הוא ממליץ מאוד לביקור. סיפר על שני הביקורים שלו בישראל, האחד עם אקרס הליטאית מול הפועל תל אביב ב-2011 והשני עם נבחרת הנוער של ליטא, אותה אימן. הוא אפילו נקב בשמות של שני שחקנים מהפועל באר שבע – אליאל פרץ ואיגור זלאטנוביץ' – אותם היה לוקח בשמחה לסבאח, אם היה ניתן לו.
דמבראוסקס פירגן בגדול לרן קוז'וך על הכדורגל של הפועל באר שבע, אותו ראה גם בסיבובים הקודמים וגם במשחק בשבוע שעבר בין סבאח לבין הפועל באר שבע. "עקבתי אחרי הפועל באר שבע מ-2017 כשהיתה מועמדת לליגת האלופות. אני כבר תשע שנים מתעניין במועדון", סיפר. "שיחקנו מולם בשבוע שעבר. אני מאוד מקווה שהפעם המשחק יהיה אחר. הם עשו מולנו דברים מרשימים בשבוע שעבר. אנחנו נצטרך לצמצם למינימום את הטעויות שלנו".
ולדאס דמבראוסקאס, מאמן סבאח הליטאית, הפגין גישה בלתי שגרתית לקראת המשחק מול הפועל באר שבע. לאחר מסיבת העיתונאים, הוא הקדיש זמן רב לעיתונאים מישראל, שוחח איתם בפתיחות, ושיתף חוויות אישיות. דמבראוסקאס סיפר על אתרים יהודיים בליטא, על שני ביקוריו הקודמים בישראל, ואף ציין כי היה שמח לצרף לסבאח את שחקני הפועל באר שבע, אליאל פרץ ואיגור זלאטנוביץ'.
עקבתי אחרי הפועל באר שבע מ-2017 כשהיתה מועמדת לליגת האלופות. אני כבר תשע שנים מתעניין במועדון.
הוא פירגן למאמן רן קוז'וך על כדורגל הקבוצה, והביע תקווה למשחק שונה מהמפגש הקודם, תוך דגש על צמצום טעויות.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.