מגפת הכלבת: שני כלבים נגועים נוספים אותרו – מתחילת השנה אומתו 100 מקרים

שני מקרי כלבת התגלו ביישובים עלי ובית אריה לאחר שקטינים באו במגע עם כלבות נגועות – האחד ננשך בידו והשני נשרט דרך בגדיו. אחת הכלבות שוטטה במשך ימים בשכונות פלגי מים ונווה שוהם. תמונתה הופצה לתושבים בניסיון "לאתר במהירות כל אדם או בעל חיים שבא איתה במגע"
כלבה נגועה בכלבת אותרה ביישוב עלי לאחר ששוטטה במשך ימים ובאה במגע עם קטינים, מה שהוביל לאישוש המחלה אצלם ולצורך בחיסון דחף ל-13 כלבים נוספים. הכלבה נלכדה ב-5 בספטמבר, ובדיקה וטרינרית אישרה כי היא חיובית לכלבת. קטין אחד שננשך קיבל טיפול רפואי, וקטין נוסף שנשרט הופנה לבירור. ד"ר מיכאל אטינגר, יו"ר הסתדרות הרופאים הווטרינרים, הדגיש כי "המשימה החשובה ביותר כעת היא להשלים במהירות את החקירה האפידמיולוגית ולאתר כל אדם וכל בעל חיים שבאו במגע עם הכלבה. בכלבת, למהירות התגובה יש חשיבות מכרעת".
- מתחילת השנה אומתו כ-100 מקרי כלבת ברחבי הארץ, נתון המעיד על התפשטות מדאיגה מאזורי הצפון למרכז.
- היקף התחלואה והפריסה הגיאוגרפית שוברים דפוסים משנים קודמות, כאשר בשנת 2025 כולה נרשמו 103 מקרים, ואילו השנה נספרו כבר למעלה מ-95 אירועים בשמונה חודשים בלבד.
- ד"ר אטינגר קורא לתושבים להימנע ממגע עם בעלי חיים משוטטים או חריגים, ולדווח לגורמים המוסמכים.
- במקרה של חשיפה אפשרית, יש לפנות ללא דיחוי לקבלת הנחיות רפואיות, שכן "כלבת היא מחלה שניתנת למניעה כאשר פועלים בזמן".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.