שבת, 7 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
כלכלה

מדוע הדלק מתייקר כ"כ וכמה המדינה מרוויחה מזה?

30 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 73דירוג אובייקטיביות73/100

מדוע הדלק מתייקר כ"כ וכמה המדינה מרוויחה מזה?

גם אתם נדהמתם מהזינוק במחיר ליטר בנזין 95 אוקטן, שיעמוד על 8.09 שקל בתדלוק עצמי החל ממוצ"ש? מדוע זה קרה, איך העימות מול איראן קשור ולמה המדינה לא מתערבת ומפחיתה את המחיר כפי שכבר עשתה בעבר? ynet מסביר

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

מחיר הדלק בישראל יזנק ב-61 אגורות לליטר בנזין 95 אוקטן ויעמוד על 8.09 שקלים החל ממוצאי שבת בחצות, על רקע עלייה חדה של כ-22% במחירי הבנזין בשווקים הבינלאומיים והתחזקות הדולר. מחיר הדלק נקבע מדי חודש על ידי מינהל הדלק במשרד האנרגיה, בהתאם לממוצע מחירי הדלק באגן הים התיכון, בתוספת סל הוצאות שיווק, מס בלו ומע"מ.

מס הבלו על בנזין עומד כיום על 3.61 שקלים לליטר.

בנוסף למס הבלו, מוטל גם מע"מ בשיעור 18%, כך שהמסים מהווים רכיב דומיננטי במחיר הדלק, והכנסות המדינה מהם עמדו על כ-21.5 מיליארד שקלים בשנת 2021. למרות שהמחיר הנוכחי קרוב לשיא כל הזמנים (8.25 שקלים בספטמבר 2012), הממשלה אינה יכולה להפחית את המס בתקופת בחירות, בניגוד לעבר. ההתייקרות צפויה לתרום לעלייה של 0.4% במדד המחירים לצרכן של אוגוסט ולהפחית את הסיכויים להורדת ריבית על ידי בנק ישראל.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה