יום רביעי, 26 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
"חשבתי שיש מחבלים בבניין": מקום המסתור של החשוד ברצח ראש המאפיה הקווקזית נחשף | בלעדי"אני ארצח אותך": היצאנית שהותקפה באכזריות על ידי לקוח בראיון ראשון לוואלה"כמה חוצפה": השמלה של שי זהבי לחתונה של עומר וסשה עוררה סערהנהג מונית ביוון נעצר, כי דרש מישראלים 600 אירו על נסיעה ואיים עליהםהוליווד שוב מחממת לנו שאריות: "איך לאבד בחור ב-10 ימים" מקבלת חידושמסך של 205 אינץ' בסלון: ABSEN מגיעה ללקוחות פרטיים בישראלאינסטגרם רוצה לחסוך לכם את החלק המעצבן בעריכת רילס"בבאזל ייסדתי את מדינת היהודים": 129 שנה אחרי, הפגנת "מוות לציונות" תוכננה בעירביל גייטס מזהיר מעידן ה-AI: "העולם לא נערך למה שמגיע"השירות המטאורולוגי מעדכן על "אירוע גשם חסר תקדים", חשש להצפות בגוש דןהם כבר בדרך: הנסיך הארי ומייגן מרקל ישובו היום לבריטניההסכם אסטרונומי: מטא תשלם 17 מיליארד דולר בפשרה על התמכרות ילדים"חשבתי שיש מחבלים בבניין": מקום המסתור של החשוד ברצח ראש המאפיה הקווקזית נחשף | בלעדי"אני ארצח אותך": היצאנית שהותקפה באכזריות על ידי לקוח בראיון ראשון לוואלה"כמה חוצפה": השמלה של שי זהבי לחתונה של עומר וסשה עוררה סערהנהג מונית ביוון נעצר, כי דרש מישראלים 600 אירו על נסיעה ואיים עליהםהוליווד שוב מחממת לנו שאריות: "איך לאבד בחור ב-10 ימים" מקבלת חידושמסך של 205 אינץ' בסלון: ABSEN מגיעה ללקוחות פרטיים בישראלאינסטגרם רוצה לחסוך לכם את החלק המעצבן בעריכת רילס"בבאזל ייסדתי את מדינת היהודים": 129 שנה אחרי, הפגנת "מוות לציונות" תוכננה בעירביל גייטס מזהיר מעידן ה-AI: "העולם לא נערך למה שמגיע"השירות המטאורולוגי מעדכן על "אירוע גשם חסר תקדים", חשש להצפות בגוש דןהם כבר בדרך: הנסיך הארי ומייגן מרקל ישובו היום לבריטניההסכם אסטרונומי: מטא תשלם 17 מיליארד דולר בפשרה על התמכרות ילדים
כלכלה

מחקר חדש מגלה: ההגירה מישראל ברמות שיא גם בשנת 2025

3 באוגוסט 2026 ·  מקור: גלובס 83דירוג אובייקטיביות83/100

מחקר חדש מגלה: ההגירה מישראל ברמות שיא גם בשנת 2025

מספר הישראלים שעזבו את המדינה לשלושה חודשים ומעלה בשנת 2025 ממשיך את המגמה של נתוני שיא בתחום ההגירה: 90,922 ישראלים שעזבו במהלך השנה, לעומת מספר דומה ב-2024 – 91,499 – ומספר מעט נמוך יותר ב-2023 – 86,509 ישראלים.

נתונים אלה עולים מניתוח של נתוני הלמ"ס שערכו פרופ' איתי אטר מהפקולטה לניהול קולר וראש פורום הכלכלנים למען הדמוקרטיה; פרופ' נתאי ברגמן, ראש בית הספר לכלכלה; ודורון זמיר, דוקטורנט בפקולטה לניהול קולר – כולם באוניברסיטת תל אביב.

● אירופה אומרת לא למהגרים. המדינה שזלזלה וחטפה התקפה מבית● הצעד החריג של איטליה בעקבות כאוס המהגרים בספרד● המדינות שלא רוצות מהגרים, וזאת שמקבלת אותם בזרועות פתוחות

בשנים שקדמו לכך מספר הישראלים העוזבים לפי הפרמטר הזה (שלושה חודשים ומעלה) היה נמוך ב-30% ועמד בממוצע בשנים 2010-2019 60,000 על עוזבים בשנה בלבד. יש לציין כי בשנים 2024-2025 ישראל הייתה לראשונה מזה עשרות שנים במאזן הגירה שלילי, כאשר המשמעות היא שמספר העוזבים מדי שנה היה גדול ממספר הנכנסים.

המחקר החדש של אוניברסיטת תל אביב והלמ"ס אינו מתייחסים לנתון זה של מאזן הגירה, שכן אין עדיין מספיק נתונים כדי לבחון זאת בהתייחס ל-2025. עוד חסרו נתונים לגבי מספר הישראלים שעזבו ל-12 חודשים ויותר – כפי שנמדד במחקרים קודמים של הקבוצה – ומכיוון שהחוקרים לא רצו לחכות ל-2027 עד להימצאם של נתונים אלה, הם התמקדו בטווח הזמן של שלושה חודשים ויותר.

עוד הדגיש פרופ' אטר כי הנתונים כוללים רק ישראלים שהתגוררו בישראל שלוש שנים ויותר לפני העזיבה, כך שהם אינם מוטים בידי אנשים שהגיעו מרוסיה ומאוקראינה בעקבות המלחמה.

"הנתונים מספרים סיפור עגום", אמר פרופ' אטר בשיחה עם גלובס. "אני חושש שיותר ויותר אנשים, ביניהם רופאים, הייטקיסטים ואנשי אקדמיה, כבר לא רואים את ישראל כביתם או מציבים סימן שאלה גדול בסוגיה. רבים מחכים לראות מה יקרה בבחירות. ילדיי משרתים בצבא, אני מודאג. לכן אנחנו מצלצלים בכל הפעמונים. אין עדיין סכנה לחוסן של ישראל, ואני מקווה שתחל בקרוב מגמה חיובית יותר מבחינת נתוני ההגירה".

מדידת שלושה חודשים בלבד היא אולי לא מספקת? וכן, אני מניחה שכאשר הקבוצה שלכם מציגה נתונים מסוג זה – אומרים עליכם שאתם מוטים פוליטית. "יהיו מי שיחזרו לישראל אחרי שלושה חודשים וגם כעבור שנה. כמו כן, אנחנו רואים מתאם גבוה מאוד עם מדד 12 החודשים, עד לשנת 2024. בכל מקרה, נתוני העוזבים הם ברמות שיא, וחשוב שנכיר בכך.

,לגבי סוגיית ההטיה הפוליטית: אנחנו חוקרים באוניברסיטה, ובינינו גם ראש בית הספר לכלכלה. אנחנו מסתמכים ומציגים את נתוני הלמ"ס. מי שכופר בנתונים ורוצה לתת להם פרשנות אחרת, אין בעיה".

לחיצה על הנושא תוסיף אותו לרשימת "הנושאים שמעניינים אותי", שםניתן לקרוא ולנהל את ההתראות כשמתפרסמת כתבה בנושא.

לצפייה בכתבות וניהול הנושאים, יש ללחוץ על כפתור בסרגל העליון

תמונת סיקור
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
כתבה זו מבוססת על דיווח של גלובס.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

פוליטיקה כתבה מלאהלפני 9 שע׳

עוצר יציאות ללוחמים והסטת כוחות: צה"ל נערך להסלמה

בצה"ל נערכים להסלמה אפשרית ביהודה ושומרון סביב החגים והבחירות, לצד עומס במספר זירות מבעבעות במקביל - עזה, לבנון וסוריה. ראש אמ"ץ, האלוף איציק כהן, יידרש להכריע…

מקור: וואלה80

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה