יום שני, 17 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
אבל בעולם המוזיקה: האישה מאחורי מוניקה סקס הלכה לעולמהצעיר מתל אביב התחזה לנציגי מסעדות וגנב פרטי אשראי מלקוחות | כך עבדה שיטת העוקץבדרך להנפקה: OpenAI פירקה צוות שעסק בסיכוני AI קטסטרופלייםחותמת על הצ'ק: גל רובין קיבלה את מיליון השקליםפצוע באורח בינוני בתאונה ברמלהנמסנו: יהודה לוי ודנה פרידר בחופשה משפחתית ראשונה עם בתםהסוף לבירוקרטיה? זה בית החולים הישראלי שמוביל את מהפכת ה-AIמי החברים שלכם, על מי הסתכלתם ומתי צחקתם: הפטנט החדש והמטריד של מטאמשי קלינשטיין בוויכוח לילי עם בנה: "תצטרך להקשיב לי"בכיר בפרנצווארוש לוואלה: "קניקובסקי מטובי השחקנים שלנו. למה שנרצה למכור?"המחזמר "פיטר פן" עלה לבמות: האם הוא עומד בציפיות?ליברמן מציב קווים אדומים: "לא נצטרף לממשלת מיעוט, לא יהיה פטור לחרדים"אבל בעולם המוזיקה: האישה מאחורי מוניקה סקס הלכה לעולמהצעיר מתל אביב התחזה לנציגי מסעדות וגנב פרטי אשראי מלקוחות | כך עבדה שיטת העוקץבדרך להנפקה: OpenAI פירקה צוות שעסק בסיכוני AI קטסטרופלייםחותמת על הצ'ק: גל רובין קיבלה את מיליון השקליםפצוע באורח בינוני בתאונה ברמלהנמסנו: יהודה לוי ודנה פרידר בחופשה משפחתית ראשונה עם בתםהסוף לבירוקרטיה? זה בית החולים הישראלי שמוביל את מהפכת ה-AIמי החברים שלכם, על מי הסתכלתם ומתי צחקתם: הפטנט החדש והמטריד של מטאמשי קלינשטיין בוויכוח לילי עם בנה: "תצטרך להקשיב לי"בכיר בפרנצווארוש לוואלה: "קניקובסקי מטובי השחקנים שלנו. למה שנרצה למכור?"המחזמר "פיטר פן" עלה לבמות: האם הוא עומד בציפיות?ליברמן מציב קווים אדומים: "לא נצטרף לממשלת מיעוט, לא יהיה פטור לחרדים"
טכנולוגיה

מי החברים שלכם, על מי הסתכלתם ומתי צחקתם: הפטנט החדש והמטריד של מטא

לפני 4 שע׳ ·  מקור: Ynet 71דירוג אובייקטיביות71/100

מי החברים שלכם, על מי הסתכלתם ומתי צחקתם: הפטנט החדש והמטריד של מטא

משקפיים חכמים שיזהו את האנשים סביבכם, יעקבו אחרי כיוון המבט וינתחו מתי צחקתם: פטנט חדש של מטא חושף כיצד החברה מדמיינת את הדור הבא של המחשוב הלביש. אלא שבדרך למימוש מחכים לה לא מעט מוקשים של פרטיות, רגולציה והסכמה

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

חברת מטא הגישה פטנט למשקפיים חכמים המצוידים במצלמות ובינה מלאכותית, המסוגלים לזהות פנים, לעקוב אחר מבטים, לנתח הבעות רגשיות ולערוך סרטוני סיכום אוטומטיים של אירועים חברתיים. המערכת יוצרת חתימה ביומטרית לכל אדם בסביבה ומצליבה אותה עם מאגרי מידע, תוך מתן עדיפות בצילום לאנשים קרובים למשתמש וסינון אחרים. חשיפת הפטנט מגיעה לאחר חשיפת רכיב תוכנה סמוי בשם NameTag שאפשר סריקה ביומטרית של פנים, והוסר במהירות.

האתגר המרכזי אינו טמון רק ביכולת החישובית, אלא בשאלת ההסכמה החברתית.

מטא מתארת את הפטנט כמחקר תיאורטי, אך הוא מדגים את הכיוון הטכנולוגי אליו היא חותרת, בניגוד לגישות מחמירות יותר של אפל וסנאפ. למרות רגולציות מחמירות במערב, יצרניות סיניות מאיצות פיתוחים דומים. השאלה המרכזית היא לא רק מה המכשיר יכול לעשות עבור המשתמש, אלא מהן זכויותיהם של האנשים המצולמים ללא הסכמתם.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה