שבת, 7 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

מפגן כוח בטהרן: מאות אלפים הצהירו כי יתגייסו להילחם בארה"ב ובישראל | תיעוד

20 בספטמבר 2026 ·  מקור: וואלה 89דירוג אובייקטיביות89/100

מפגן כוח בטהרן: מאות אלפים הצהירו כי יתגייסו להילחם בארה"ב ובישראל | תיעוד

מאות אלפי איראנים השתתפו ביום שישי בעצרת שארגן המשטר בטהראן, במפגן ההתרסה הגדול מסוגו מאז שארה"ב וישראל תקפו את איראן בפברואר. המשתתפים הצהירו כי הם מוכנים לשאת נשק ולהגן על המדינה, לאחר חודשים של מלחמה והחרפה במצבה הכלכלי של איראן – כך דיווחה סוכנות הידיעות AP. העצרת נערכה במסגרת יוזמה המכונה "ג'אנפדאי איראן", כלומר "המקריבים את חייהם למען איראן". המשתתפים צעדו במרכז טהראן כשהם לבושים במדי קרב ונושאים דגלים, בעוד ההמונים שנאספו ברחובות הריעו להם. חלק מהמפגינים דרכו על דגלי ארה"ב וישראל וקראו "מוות לאמריקה" ו"מוות לישראל". בימים שקדמו לעצרת קראו כלי התקשורת הממלכתיים לציבור להצטרף למיזם והודיעו כי בקרוב תחל הכשרה מוגבלת בשימוש ברובי סער. המתנדבים נועדו לשמש שכבת הגנה נוספת לצד משמרות המהפכה ומיליציית הבסיג', שמילאה לאורך השנים תפקיד מרכזי בדיכוי המחאות נגד המשטר.

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

מאות אלפי איראנים השתתפו בעצרת ענק בטהראן, שאורגנה על ידי המשטר במסגרת יוזמת "ג'אנפדאי איראן" ("המקריבים את חייהם למען איראן"), במפגן כוח והתרסה נגד ארה"ב וישראל. המשתתפים, שחלקם לבשו מדי קרב וצעדו עם דגלים, הצהירו על נכונותם להתגייס ולהגן על המדינה, וקראו קריאות "מוות לאמריקה" ו"מוות לישראל".

מפקד משמרות המהפכה בטהראן, הגנרל חסן חסנזאדה, אמר כי יותר מ-600 אלף בני אדם כבר נרשמו לתוכנית, וכי המשטר צופה שיותר ממיליון ישתתפו באימונים.

העצרת, שבה הוצגו גם אמצעי לחימה, נועדה לחזק את יכולת המשטר לדכא מחאות פנימיות ולשמש שכבת הגנה נוספת לצד משמרות המהפכה ומיליציית הבסיג'. במקביל, איראן קיבלה אחריות לתקיפת מכלית נפט במצר הורמוז, מה שפגע קשות במשלוחי הנפט והגז מהמפרץ.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה