מפקדי צבא ארה"ב הזהירו את הגסת': "המשך המערכה מול איראן יפגע בנו"

לפי "וושינגטון פוסט", מפקדים בכירים הזהירו את שר ההגנה כי הפעילות הצבאית הנרחבת במזרח התיכון אינה יכולה להימשך לאורך זמן, ועלולה לפגוע ביכולת להתמודד עם איומים בזירות אחרות – ואף בהגנה על ארה"ב עצמה. מפקדי הזירות באירופה, באוקיינוס השקט ובאמריקה הלטינית התנגדו להמשך העברת כוחות לאזור, מפקד הצי הזהיר: רק כרבע מהמשחתות כשירות כעת לפריסה מבצעית
מפקדים בכירים בצבא ארה"ב, כולל ראשי צבא היבשה, הצי וחיל האוויר, הזהירו את שר ההגנה פיט הגסת' כי המשך המערכה רחבת ההיקף נגד איראן, הנמשכת כחצי שנה, פוגע ביכולת הצבאית של ארה"ב להתמודד עם איומים גלובליים אחרים ואף להגן על המולדת. האזהרות הועברו במסמך מסווג מ-14 באוגוסט, המכונה "ספר הפקודות של שר ההגנה", ובו הביעו חלק מהמפקדים "non-concur" (התנגדות) להארכת פריסת הכוחות במזרח התיכון, כפי שדווח ב"וושינגטון פוסט".
- הצי האמריקני נמצא במצב קשה במיוחד, כאשר אדמירל דריל קאודל, מפקד המבצעים הימיים, הזהיר כי הצי אינו יכול להמשיך ברמת התמיכה הנוכחית לאורך זמן, וכי "רק מעט יותר מרבע מצי המשחתות של ארה"ב נמצא במצב שמאפשר לו לצאת לפריסה מבצעית".
- העברת כוחות וציוד למזרח התיכון פגעה ביכולת הפיקודים באירופה, אסיה ואמריקה הלטינית לבצע משימות אימונים ולשמור על כשירות מבצעית, ואף הובילה לביטול תרגילים משותפים עם בעלות ברית.
- המערכה שחקה משמעותית את מלאי המיירטים (פטריוט ו-THAAD), טילי טומהוק וכטב"מי Reaper, כאשר כ-25% מצי הכטב"מים אבדו, ונגרמו נזקים לבסיסים אמריקניים בהיקף של מיליארדי דולרים.
- הנשיא טראמפ הביע תסכול מהמחסור בחימוש, המגביל את האפשרויות הצבאיות מול איראן, וגורמים מעריכים כי איראן מודעת לשחיקה זו ולחוסר הפופולריות של המלחמה בארה"ב.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.