מרתיח: האיש שהדיר את אוהדי מכבי ת"א קיבל פיצוי כספי גדול

מפקד משטרת מערב מידלנדס לשעבר, שהמליץ לאסור על ישראלים להגיע למשחק מול אסטון וילה על בסיס מידע שגוי, קיבל עם פרישתו 57,800 ליש"ט – במהלך שעורר זעם וביקורת חריפה בבריטניה
מפקד משטרת מערב מידלנדס לשעבר, קרייג גילדפורד, קיבל פיצויים בסך 57,800 ליש"ט לאחר פרישתו מתפקידו, בעקבות סערה ציבורית סביב החלטתו לאסור על אוהדי מכבי תל אביב להגיע למשחק מול אסטון וילה בנובמבר האחרון. ההחלטה התבססה על מידע מודיעיני "מוגזם ולא נכון" שנאסף באמצעות בינה מלאכותית, וגילדפורד אף הטעה חברי פרלמנט לגבי השימוש בטכנולוגיה זו. פרישתו הגיעה לאחר שדאונינג סטריט ושרת הפנים איבדו אמון בהנהגתו, והתשלום ניתן לו במקום תקופת הודעה מוקדמת, כסכום המינימלי על פי חוזהו.
הלורד איאן אוסטין, שר לשעבר, כינה את התשלום "שימוש מזעזע בכספי משלמי המסים".
הפרשה עוררה ביקורת חריפה בבריטניה, כאשר גורמים שונים, כולל חברי פרלמנט וארגוני משלמי מיסים, גינו את הפיצוי ודרשו הסברים ממשטרת מערב מידלנדס, שלטענתם מדובר ב"תגמול מזעזע על כישלון".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.