משפחות 7/10 לטליק גואילי: "אין לך בעלות על הגבורה, הזיכרון והשכול"

אחרי שהמשוריינת החדשה בליכוד, אמו של רן גואילי ז"ל, הזהירה כי אם "המחנה השני" ינצח "זיכרון גיבורי המלכות ייעלם" – דבריה עוררו ביקורת חריפה מצד משפחות חטופים ונרצחי 7/10. "ההרוגים הם הרוגי מלכות נתניהו", אמר דני אלגרט, אחיו של איציק שנרצח בשבי. אביו של איתי חן ז״ל: "לא נמאס לפלג את העם?"
דבריה של טליק גואילי, אמו של רס"ם רני גואילי ז"ל ששוריינה ברשימת הליכוד, עוררו סערה בקרב משפחות חטופים ונרצחי 7 באוקטובר. גואילי טענה בתשדיר בחירות כי ניצחון של המחנה השני יגרום ל"זיכרון של כל גיבורי המלכות שנלחמו בשבילנו - ייעלם", ושיבחה את ראש הממשלה בנימין נתניהו באומרה: "הוא הבטיח להחזיר את כל החטופים, את רני, והוא החזיר".
דניאל אדיר, סבו של אורן אדיר ז"ל, הגיב בחריפות: "טליק, קיבלת שריון בליכוד. אולי מספיק עם הפסטיבל? נכדי אורן נרצח בנירים ב-7 באוקטובר. אין לך בעלות על הגבורה, על הזיכרון ועל השכול".
משפחות נוספות, כולל דני אלגרט, רובי חן, גיל דיקמן וחן אביגדורי, מתחו ביקורת על דבריה, במיוחד על הטענה שכל החטופים הוחזרו ועל הניסיון לפלג את הזיכרון והשכול. הביקורת התמקדה גם בחלוקה הפוליטית שעשתה גואילי סביב זיכרון הנופלים, כאשר רבים מהמבקרים הדגישו כי זכר יקיריהם אינו תלוי בזהות השלטון.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.