נזילה גרמה נזק לשכנה, אבל "עמידר" התנערה מאחריות

דיירת טענה לרטיבות מהדירה מעליה, הנמצאת בבעלות חברת השיכון. זו התגוננה בטענה שגר בה פולש שמקשה לתקן את הליקוי. זה נגמר בפיצוי של 38 אלף שקל
בית משפט השלום בכפר סבא פסק כי חברת עמידר תפצה אישה בסכום של 38 אלף שקל בגין נזקי רטיבות ועוגמת נפש שנגרמו לדירתה מנזילה שמקורה בדירה שמעליה, הנמצאת בבעלות עמידר. התובעת, דיירת קשישה ומוגבלת, הגישה תביעה בפברואר 2022 לאחר שסבלה מרטיבות, טפטופים ועובש בדירתה, וטענה כי עמידר לא טיפלה בבעיה למרות פניותיה החוזרות ונשנות.
הנתבעת היא בעלת הסמכות החוקית והחוזית לדאוג לכניסה לדירתה לצורך תיקון מפגעים, ואי-מימוש סמכות זו מהווה מחדל. משכך, הנתבעת נושאת באחריות לנזקים שנגרמו לתובעת.
השופט איתי רגב דחה את טענת עמידר כי אינה אחראית בשל הימצאות פולש בדירה העליונה שמנע כניסה, וקבע כי החברה, כבעלת הנכס, אחראית לדאוג לתיקון המפגעים. הפיצוי כולל נזק ממוני, נזק בלתי ממוני בגין עוגמת נפש משמעותית, והוצאות משפט.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.