יום רביעי, 23 בספטמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
לא מבזבזים זמן: אדר גיציס ובת הזוג החדשה עולים שלבעדות דרמטית במשפט מראדונה: "ייתכן שקורונה גרמה למותו"טרגדיה במשפחת ששבסקי: פרשן ESPN מת במפתיע בגיל 47טיטי איינאו: "אלו בחירות גורליות, אין לנו את הפריבילגיה לא להביע דעה""אני אחד הסקוררים הטובים ביורוליג": אנטוניו בלייקני בריאיון בלעדיהמעצר שהסעיר את ארה"ב: שוטר כיוון טייזר לפניה של כוכבת ה-WNBAבית"ר מאוכזבת מההיעדרות הארוכה של ירדן כהן, אך מעודדת ממוזיאנחת רווחה במכבי חיפה: הוסר החשש מפציעה חמורה של עלי מוחמדכשטבחו בנו, אנחנו בחרנו בו: חשבון הנפש שצריך לעשות מחנה שלםפחות כדורים, פחות לחץ? האתגר החדש של דני אבדיה100 מיליון צפיות לא הספיקו: נטפליקס ביטלה את הסדרה האהובהגנץ: "בכל מקרה נצטרך לפנות את האוכלוסייה מעזה ולפרק את חמאס"לא מבזבזים זמן: אדר גיציס ובת הזוג החדשה עולים שלבעדות דרמטית במשפט מראדונה: "ייתכן שקורונה גרמה למותו"טרגדיה במשפחת ששבסקי: פרשן ESPN מת במפתיע בגיל 47טיטי איינאו: "אלו בחירות גורליות, אין לנו את הפריבילגיה לא להביע דעה""אני אחד הסקוררים הטובים ביורוליג": אנטוניו בלייקני בריאיון בלעדיהמעצר שהסעיר את ארה"ב: שוטר כיוון טייזר לפניה של כוכבת ה-WNBAבית"ר מאוכזבת מההיעדרות הארוכה של ירדן כהן, אך מעודדת ממוזיאנחת רווחה במכבי חיפה: הוסר החשש מפציעה חמורה של עלי מוחמדכשטבחו בנו, אנחנו בחרנו בו: חשבון הנפש שצריך לעשות מחנה שלםפחות כדורים, פחות לחץ? האתגר החדש של דני אבדיה100 מיליון צפיות לא הספיקו: נטפליקס ביטלה את הסדרה האהובהגנץ: "בכל מקרה נצטרך לפנות את האוכלוסייה מעזה ולפרק את חמאס"
חדשות

נטשה האוסדורף מול סגן שר החוץ הנורווגי, מפרקת לגזרים את המרואיין והצעת החוק להחרמת ההתנחלויות ומזהירה מהשלכות על נורווגיה

28 באוגוסט 2026 ·  מקור: רוטר 30דירוג אובייקטיביות30/100

נטשה האוסדורף מול סגן שר החוץ הנורווגי, מפרקת לגזרים את המרואיין והצעת החוק להחרמת ההתנחלויות ומזהירה מהשלכות על נורווגיה

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

בדיון סוער שהתקיים באולפן באוסלו, עורכת הדין נטשה האוסדורף, מומחית למשפט בינלאומי, התעמתה עם סגן שר החוץ הנורווגי, אנדראס מוטספלדט קראוויק, בנוגע להצעת חוק נורווגית לאסור קשרים מסחריים והשקעות בהתנחלויות הישראליות ביהודה, שומרון ומזרח ירושלים. הצעת החוק, שפורסמה ב-19 ביוני 2026, כוללת סנקציות פליליות חמורות, כולל מאסר של עד שלוש שנים.

האוסדורף הזהירה כי החוק מפר הסכמים בינלאומיים כמו הסכם הסחר החופשי (FTA) בין מדינות EFTA לישראל והסכם החקלאות הבילטרלי, וחושף את נורווגיה לתביעות בארגון הסחר העולמי (WTO) ולסנקציות מסחריות. היא הדגישה כי החוק יתנגש עם חוקי החרם האמריקאיים, ויגרום לחברות נורווגיות להימנע מעסקים בארה"ב.

היא מתחה ביקורת על חוסר הבשלות של הצעת החוק, בין היתר בנקודות הבאות:

  • חוסר יכולת להגדיר "התנחלות": החוק אינו כולל הגדרות גאוגרפיות ברורות, מה שמקשה על אזרחים לדעת אם הם עוברים על החוק.
  • היעדר מנגנון פיקוח ואכיפה ריאלי: לנורווגיה אין יכולת מודיעינית או אופרטיבית לעקוב אחר עסקאות פרטיות או רכישות נדל"ן ביו"ש ובמזרח ירושלים.
  • יצירת כאוס משפטי: ביטול דרישת "הפליליות הכפולה" (התנאי שמעשה ייחשב עבירה הן בנורווגיה והן במקום שבו בוצע) הוא תקדים מסוכן.

האוסדורף טענה כי ההתנחלויות אינן בלתי חוקיות לפי המשפט הבינלאומי, וכי החוק הנורווגי מהווה "ניקוי אתני" של יהודים ופוגע בכלכלה הפלסטינית. המראיין, הנריק בקנהיים, העלה בפני סגן השר את השאלה מדוע משרד החוץ הנורווגי לא אישר למלך לשלוח מברק תנחומים לישראל לאחר טבח ה-7 באוקטובר, וסגן השר הודה בטעות המשרד:

"אני מבין היטב מדוע אנשים מסוימים נסערים וכועסים"
.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של רוטר.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה