נשיא אוסטריה האשים את ישראל ב"פשעי מלחמה": תגובת סער החריפה – והביקורת עליה

אלכסנדר ואן דר בלן מתח ביקורת קשה על ישראל ואמר כי ממשלת נתניהו נעה "בשטח מסוכן" שלא ישתלם לה בטווח הארוך. בתגובה, קרא שר החוץ לנשיא אוסטריה "להתבייש" והזכיר פשעי מלחמה שביצעה ארצו נגד יהודים. גורמים מדיניים מתחו ביקורת על סער: "אי אפשר להשתלח כך בנשיא מדינה ידידותית"
נשיא אוסטריה, אלכסנדר ואן דר בלן, האשים את ישראל בביצוע "פשעי מלחמה" במהלך מסיבת עיתונאים בניו יורק, תוך התייחסות להתנחלויות בגדה המערבית ולאלימות נגד פלסטינים. שר החוץ גדעון סער הגיב בחריפות רבה, וקרא לנשיא אוסטריה "להתבייש", תוך שהוא מזכיר את עברה של אוסטריה. תגובתו של סער עוררה ביקורת מצד גורמים מדיניים בירושלים, שטענו כי "אי אפשר להשתלח כך בנשיא של מדינה ידידותית".
- הנשיא האוסטרי טען שמדיניות ממשלת נתניהו נעה ב"שטח מסוכן" אך הדגיש שאין לפקפק בזכות הקיום של ישראל.
- גורמים ישראלים בכירים הביעו אי-נוחות מהתגובה החריפה של סער, וציינו ירידה במעמדה של אוסטריה כבעלת ברית קולנית לישראל.
- נשיא הקהילה היהודית באוסטריה, אוסקר דויטש, ביקר את דברי הנשיא על שהטיל אחריות על צד אחד בלבד ולא הזכיר את האיום הקיומי על ישראל.
- משרד קנצלר אוסטריה הסתייג מדברי הנשיא, והדגיש את אחריותה המיוחדת של אוסטריה כלפי ישראל ואת חשיבות המשפט הבינלאומי.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.