נשיא ניקרגואה מבטל את הבחירות: ארה"ב מאיימת להתערב

דניאל אורטגה בן ה-80 הודיע בעצרת המונית כי האופוזיציה לא תורשה לחזור לשלטון לעולם. שר החוץ האמריקני מרקו רוביו כינה את ההחלטה "פחדנות" והזהיר כי ממשל טראמפ לא יעמוד מנגד. ברקע המהלך ניצבת הכנת הקרקע להעברת השלטון לרעייתו, שמונתה לאחרונה לנשיאה שותפה
נשיא ניקרגואה, דניאל אורטגה, הודיע על ביטול הבחירות במדינה במטרה לבסס את שלטון משפחתו ולמנוע מהאופוזיציה להתמודד. אורטגה, בן 80 ומצבו הבריאותי מידרדר, הצהיר כי "לעולם לא יהיו כאן שוב בחירות" וכי בכוונתו לקדם חקיקה שתחסום את מתנגדיו. ההכרזה מגיעה על רקע התחזקותה של רעייתו, רוסאריו מוריו, שמונתה לנשיאה-שותפה ומנהלת בפועל את ענייני המדינה, ונתפסת כהכנה להעברת שלטון שושלתית.
שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, קרא לקהילה הבינלאומית למנוע את המהלך והזהיר כי ממשל טראמפ לא יעבור על כך בשתיקה. רוביו ציין כי הבטחת אורטגה מבטאת את חששו מרצון העם וכי הדיכוי בניקרגואה מהווה איום על הביטחון הלאומי האמריקני. למרות הגינויים, ממשל טראמפ נמנע עד כה מהפעלת לחץ כלכלי משמעותי, מחשש לקריסה כלכלית שתעורר גל הגירה.
- אורטגה שולט בניקרגואה ברציפות מאז 2007.
- ניצחונו בבחירות 2021 הושג לאחר שכלא את יריביו.
- תחת שלטונו נסגרו כלי תקשורת עצמאיים ובוטלה פעילותם של אלפי ארגוני חברה אזרחית.
- מאות מתנגדי משטר, מנהיגי אופוזיציה ואנשי דת נשללה אזרחותם.
- כמיליון אזרחים עזבו את המדינה למדינות שכנות ולארצות הברית.
פליקס מדאריאגה, מועמד לשעבר לנשיאות, קבע כי אורטגה "הפך את ניקרגואה לגרסה טרופית של קוריאה הצפונית".
התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.