יום שישי, 28 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
חתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופשחתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופש
פוליטיקה

סולברג לראש המל"ל: יש לדון בסוגיית האבטחה של ראשי המפלגות

לפני 3 שע׳ ·  מקור: וואלה 80דירוג אובייקטיביות80/100

סולברג לראש המל"ל: יש לדון בסוגיית האבטחה של ראשי המפלגות

מערכת וואלה חדשות

▶ וידאו בנושא

עודכן לאחרונה: 27.8.2026 / 22:11

מלשכת יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת, השופט נעם סולברג, שוגר הערב (חמישי) מכתב לראש המל"ל, שמואל בן עזרא, בנושא אבטחת ראשי מפלגות מאוימים.השופט כתב כי התקבלו בלשכתו פניות הנוגעות לאבטחתם של ראשי מפלגות, שאינם חברי כנסת, שנטען שהמשטרה קבעה שהם מאוימים. "מבלי להביע עמדה לגופו של עניין, שאינו בידיעתי, ואינו במומחיותה של ועדת הבחירות המרכזית, ונוכח הצטברות הפניות, סבורני שראוי שהוועדה המייעצת לענייני אבטחת אישים, וועדת השרים הרלוונטית, ידונו בסוגייה", כתב.עוד הוסיף סולברג כי "בין היתר דומה שיש לפרסם מי הוא הגורם המוסמך לקבוע האם פלוני הוא מאוים, מי הגורם שעליו מוטלת משימת האבטחה, תוך אבחנה, ככל שנדרש, בין סמלי השלטון, שרים, חברי הכנסת, ומועמד שאינו אחד מהנ"ל, ומה אמות המידה לאבטחתם, בתקופת הבחירות, של ראשי מפלגות וגורמים אחרים הנוגעים בבחירות, ושנקבע על ידי גורם מוסמך שהם מאוימים".

בימים האחרונים, התקבלו פניות אצל המשנה לנשיא העליון, כמו גם אצל ראש השב"כ בבקשה לקבלת אבטחה עבור יו"ר ישר!, גדי איזנקוט ויו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן. בבקשה שנשלחה מטעם ראש מטה מפלגת ישר!, רון ברקאי, נכתב כי איזנקוט מאובטח אך ורק באמצעות חברת אבטחה פרטית ולא חמושה, מטעם המפלגה, "וזאת על סמך תפיסתנו הלא מלומדת של היקף האיומים, וללא מידע מודיעיני נדרש", פירטו. על אף הפניה, למטה המפלגה נמסר בעל פה כי הוחלט שהשב"כ לא יאבטח את איזנקוט.בפנייתו של יאיר גולן, מנה יו"ר הדמוקרטים מספר תגובות מטרידות שהושארו ברשת, בתגובה לפוסט של שרון גל, גולש בשם אריה מור כתב: "יאיר גולן מעניין איזה דם יש לו בוורידים ב****** בוגד קאפו צריך לעמוד למשפט ואחרי זה כדור בראש". גולש נוסף המזדהה בשם Ventriloquist Guy כתב בתגובה לסרטון על אינדונזי שסירב להעניק שירות לישראלים וקרא להם "רוצחי תינוקות": "למה לא מחסלים את יאיר גולן". על אותו הסרטון, יוסף בראל כותב: "יאיר גולן זה שלך עד הקבר בקרוב. ימח שמך".מדובר המפלגה נמסר: "המשטרה העלתה את רמת הערכת האיום על יו"ר הדמוקרטים לרמה 4, המפלגה דורשת אבטחה ליאיר גולן על רקע האיומים על חייו".

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, שיגר מכתב לראש המל"ל, שמואל בן עזרא, בבקשה לדון בסוגיית אבטחת ראשי מפלגות שאינם חברי כנסת ונחשבים מאוימים. המכתב נשלח בעקבות פניות שהתקבלו בלשכת סולברג בנושא זה.

סולברג הדגיש כי הוועדה המייעצת לענייני אבטחת אישים וועדת השרים הרלוונטית צריכות לדון בסוגיה, וציין כי יש לפרסם מי הגורם המוסמך לקבוע אם אדם מאוים, ומי הגורם האחראי על האבטחה. הוא הוסיף כי יש להבחין בין סמלי שלטון, שרים, חברי כנסת ומועמדים שאינם נכללים בקטגוריות אלו, ולקבוע אמות מידה לאבטחתם בתקופת בחירות. כפי שצוטט במכתבו, סולברג ציין כי "ראוי שהוועדה המייעצת לענייני אבטחת אישים, וועדת השרים הרלוונטית, ידונו בסוגייה".

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

עולם כתבה מלאהלפני 3 שע׳

"אגרוף אחרי אגרוף בפנים": המצוקה של צבא ארה"ב באירופה – והחשש מרוסיה | דיווח

לפי סוכנות הידיעות AP, הצבא האמריקני מתמודד עם מחסור "חמור מעבר לנקודה הקריטית" במיירטי טילים מתקדמים באירופה, בעקבות הלחימה באיראן. המחסור מעורר חשש מפני פגיעותן של…

מקור: וואלה87

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה