יום רביעי, 28 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

סוריה נדחקה לפינה: חיילים רוצים לתמרן לעומק – בזמן שהעיניים נשואות לשאר הגזרות

12 בספטמבר 2026 ·  מקור: וואלה 83דירוג אובייקטיביות83/100

סוריה נדחקה לפינה: חיילים רוצים לתמרן לעומק – בזמן שהעיניים נשואות לשאר הגזרות

בעוד הקשב מופנה ליו"ש, עזה, לבנון ואיראן, במרחב רמת הגולן הסורית לא שקט בשל ניסיונות של גורמי טרור להתבסס. בזמן שקצינים מותחים ביקורת, בפיקוד הצפון מצביעים על הישגים מבצעיים, "בשלוש פשיטות נהרגו 14 מחבלים", ומדגישים את הראייה המדינית: לא על הכל אפשר לדבר

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

בזמן שעיני מערכת הביטחון נשואות לגזרות אחרות, בזירה הסורית מתנהל מתח קבוע בשל ניסיונות של גורמי טרור להתבסס במרחב רמת הגולן הסורית, בדגש על חלקו הדרומי. אוגדה 210 סיימה תרגיל אוגדתי שדימה תרחישי תקיפה של מוצבי צה"ל בעומק השטח הסורי ולאורך קו הגבול, כולל גזרת החרמון. קציני מילואים מתחו ביקורת על היקף היוזמות וטענו שיש להרחיב את הפעילות המבצעית בלב הכפרים הסוריים, בעוד קצין בכיר ציין כי קיימת פעילות ענפה גם במקומות מורכבים במרחב שהוגדר על ידי הדרג המדיני.

"האם המילואימניקים היו רוצים לכבוש את דמשק? הרבה מהם כן."

צה"ל פועל מעשרה מוצבים בשטח הסורי ויוצא לפעילות מסביב לשעון, כולל סיכולים ומעצרים שהניבו מידע מודיעיני. הפעילות כוללת פשיטות בטווחים רחוקים מהגבול, כמו בית ג'ן, שם נהרגו 14 מחבלים בשלוש פשיטות שונות. בנוסף, קיים מתח מול טורקיה במרחב הסורי, כאשר ניסיון טורקי להתבסס בשטח סוריה בטווח של 80 ק"מ מהגבול הטורקי-סורי הותקף על ידי חיל האוויר הישראלי, והמעקב אחר הכוונות נמשך.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה