סין רוצה לבנות תעשיית AI בלי אמריקה. ויש לה תוכנית איך לעשות את זה

שי ג'ינפינג רוצה להפוך את סין לעמוד השדרה הטכנולוגי של מדינות הדרום הגלובלי, עם מודלי AI פתוחים, תשתיות ענן ותקנים מתוצרת בייג'ינג. מאחורי ההבטחה לחלופה זולה ונגישה לענקיות האמריקאיות מסתתר מאבק גדול בהרבה: מי יקבע את השפה, התשתיות והחוקים של עולם הטכנולוגיה בעשורים הבאים
בפסגת מדינות ה-BRICS בניו דלהי, נשיא סין שי ג'ינפינג הציג תוכנית מקיפה להקמת תעשיית בינה מלאכותית עצמאית מול המערב, במטרה למצב את סין כעמוד השדרה הטכנולוגי של הכלכלות המתפתחות. התוכנית כוללת יוזמה לקהילת קוד פתוח משותפת לבינה מלאכותית, פיתוח מודלי שפה גדולים, הקמת פלטפורמות ענן מקומיות וסיוע בהקמת מפעלים חכמים, תוך ניצול פורום ה-BRICS ליצירת גוש טכנולוגי מתחרה לארה"ב ובנות בריתה.
הודו, שאירחה את הפסגה, ממשיכה לנהל מדיניות זהירה, וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי התריע במפורש מפני "הפיכת טכנולוגיה ומינרלים קריטיים לנשק"
האסטרטגיה הסינית מתבססת על מודלים פתוחים ונגישים, בניגוד למודלים הקנייניים של חברות מערביות, ומציעה עצמאות יחסית בעלויות נמוכות למדינות מתפתחות, אך יוצרת תלות בתשתיות סיניות. למרות זאת, סין עדיין מתמודדת עם אתגרים טכניים, כמו תלות בשבבי כוח מחשוב אמריקאיים ומגבלות בייצור שבבים מתקדמים. המהלך הסיני הוא חלק ממאבק היסטורי על קביעת סטנדרטים טכנולוגיים, בדומה למאבקי ה-GSM וה-5G בעבר, וכעת סביב ארכיטקטורת המעבדים RISC-V, במטרה לשלוט בתשתית הבינה המלאכותית העולמית.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.