יום חמישי, 15 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ניסיון להכשיר את מדר: איך מכבי ת"א תאט את ולנסיה ושורטס?גם אחרי ה-0:6, סולומון חוטף: "לא רוצה לראות אותו פותח" | צפואין אוהדים, אין תירוצים, יהיו נקודות? המבחן של באר שבעפורזינגיס אחרי שנעלם: "אין לי איידס"הפועל תל אביב מתחילה לטפס בטבלה: "עדיין לומדים אחד את השני""הייתי רוצה להיות ספסל להומלסים": הווידוי המפתיע של נורית גפןשני הרוגים בפיצוץ במפעל אינטל: נקבע מותו של עובד נוסףכנס 'ישראל בוחרת תעשייה 2026': "אנחנו לא מתחת לאלונקה ולא על האלונקה – אנחנו האלונקה"אחמד טיבי: הפלת הממשלה והדחת נתנייהו בראש מעייני הרשימה המשותפתנקבע מותו של פצוע נוסף מהפיצוץ במפעל אינטלהרצוג: "אלו בחירות חשובות אחרי תקופה לא פשוטה. ממשו את זכות ההצבעה"השינוי המסתמן בהפועל ירושלים בעקבות הפציעה של צ'ילופיהניסיון להכשיר את מדר: איך מכבי ת"א תאט את ולנסיה ושורטס?גם אחרי ה-0:6, סולומון חוטף: "לא רוצה לראות אותו פותח" | צפואין אוהדים, אין תירוצים, יהיו נקודות? המבחן של באר שבעפורזינגיס אחרי שנעלם: "אין לי איידס"הפועל תל אביב מתחילה לטפס בטבלה: "עדיין לומדים אחד את השני""הייתי רוצה להיות ספסל להומלסים": הווידוי המפתיע של נורית גפןשני הרוגים בפיצוץ במפעל אינטל: נקבע מותו של עובד נוסףכנס 'ישראל בוחרת תעשייה 2026': "אנחנו לא מתחת לאלונקה ולא על האלונקה – אנחנו האלונקה"אחמד טיבי: הפלת הממשלה והדחת נתנייהו בראש מעייני הרשימה המשותפתנקבע מותו של פצוע נוסף מהפיצוץ במפעל אינטלהרצוג: "אלו בחירות חשובות אחרי תקופה לא פשוטה. ממשו את זכות ההצבעה"השינוי המסתמן בהפועל ירושלים בעקבות הפציעה של צ'ילופיה
כלכלה

עובדים לחזור לשגרה

29 באוגוסט 2026 ·  מקור: Ynet 69דירוג אובייקטיביות69/100

עובדים לחזור לשגרה

כמעט שלוש שנים עברו מאז 7 באוקטובר, אבל מחקר חדש מגלה עד כמה השפעות הטבח והמלחמה עדיין קיימות אצל מי שנפגע מהם ישירות, גם בהיבט התעסוקתי • "פעם הייתי עושה מיליון ואחד דברים, היום אם יש לי משימה אחת אני נלחצת", אומרת מיכל גבאי, שבתה שני נרצחה במסיבת הנובה • מירי פינס, שאיבדה באותו יום את בתה, פקד קים דוקרקר: "למערכות יש ציפייה שתביאי תוצרת כמו עובד רגיל, אבל את לא כמו כולם" • אחת מעורכות המחקר: "ההתמודדות עם התופעה היא משהו שלא נלמד בקורס למשאבי אנוש"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הכתבה דנה בקשיים של נפגעי אירועי 7 באוקטובר והמלחמה לחזור לשגרת עבודה, תוך התמקדות בהיבטים התעסוקתיים והנפשיים. מיכל גבאי, שאיבדה את בתה במסיבת הנובה, מתארת את הקושי העצום לשוב לעבודתה כחשבת שכר, ואומרת: "המוח שלי בבלקאאוט, אני לא זוכרת כלום". גם מירי פינס, שאיבדה את בתה, פקד קים דוקרקר, התקשתה לחזור לעבודתה והתפטרה לבסוף, בציינה: "למערכות יש ציפייה שתמשיכי הלאה, שתביאי תוצרת כמו עובד רגיל. זה לגיטימי. אבל את לא באמת שם".

מחקר של המוסד לבטיחות וגהות, שכלל כ-600 נפגעים, מצא כי רבים מהם נעדרו תקופה ממושכת מהעבודה, החליפו תפקיד או התפטרו, וכי הם בסיכון גבוה יותר לשחיקה ובעיות שינה. ד"ר מרגנית אופיר גוטלר מציינת כי "אנשים צריכים שיתפרו להם את הדרך לחזור לעבודה, וזה משהו שלא נלמד בשום קורס למשאבי אנוש". המחקר ממליץ על מענים ממשלתיים וארגוניים, כולל עיגון בחקיקה של הגנות במקום העבודה לנפגעי טראומה, גיבוש מנגנון לבחינת כשירותם בעבודות בסיכון גבוה, ופיתוח מדיניות פנימית למעסיקים. בנוסף, נבחנים קשיי משרתי המילואים, כמו רושל מושייב, שחווה מעברים חדים בין שירות לשגרה, ומוצעים פתרונות כמו כתובת תמיכה ותמריצים כלכליים למעסיקים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה