יום רביעי, 26 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
17% מהישראלים ישנים עם הכלב במיטה – וזה לא הדבר הכי מפתיעאלטלנה: החשש ממלחמת אזרחים שמסרס את הימיןניצחון לטראמפ: אחותו של לינדזי גרהאם סיימה ראשונה בפריימריז הרפובליקניים בדרום קרוליינההדרן אחרון בניו יורק: פדרר זכה לפרידה מרגשת ב-US Openממשיך להסתבך: ראחים סטרלינג עלול להישלח לשנתיים בכלא"זה באמת נחוץ?": הלוק הנוצץ של סבאלנקה עורר סערהחשוד בגניבת רכב נהרג בתום מרדף לילי בירושלים"לכולם מוצאים דרך, חוץ מנועם יעקב": ה-NCAA על המוקדדיופ חושף מה אמר לשופט: "איך אפשר לטעון משהו נגדי?""ייקח לנו עוד שנים לעכל": הלילה הכואב של הפועל ב"שקצין בחיל האוויר האמריקני נעצר לאחר שקרא להדיח את טראמפהכוכבת היהודיה יוצאת להגנת מארק רופאלו: "הטענה שהוא אנטישמי מגוחכת"17% מהישראלים ישנים עם הכלב במיטה – וזה לא הדבר הכי מפתיעאלטלנה: החשש ממלחמת אזרחים שמסרס את הימיןניצחון לטראמפ: אחותו של לינדזי גרהאם סיימה ראשונה בפריימריז הרפובליקניים בדרום קרוליינההדרן אחרון בניו יורק: פדרר זכה לפרידה מרגשת ב-US Openממשיך להסתבך: ראחים סטרלינג עלול להישלח לשנתיים בכלא"זה באמת נחוץ?": הלוק הנוצץ של סבאלנקה עורר סערהחשוד בגניבת רכב נהרג בתום מרדף לילי בירושלים"לכולם מוצאים דרך, חוץ מנועם יעקב": ה-NCAA על המוקדדיופ חושף מה אמר לשופט: "איך אפשר לטעון משהו נגדי?""ייקח לנו עוד שנים לעכל": הלילה הכואב של הפועל ב"שקצין בחיל האוויר האמריקני נעצר לאחר שקרא להדיח את טראמפהכוכבת היהודיה יוצאת להגנת מארק רופאלו: "הטענה שהוא אנטישמי מגוחכת"
כלכלה

עידן ה-AI: העולם צריך לא רק טכנולוגיה חכמה, אלא גם אנשים שיפתחו אותה באחריות

29 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 77דירוג אובייקטיביות77/100

עידן ה-AI: העולם צריך לא רק טכנולוגיה חכמה, אלא גם אנשים שיפתחו אותה באחריות

פריצות הדרך של הבינה המלאכותית משנות את הרפואה, הפיננסים והחינוך, אבל גם מעוררות בהלה בקרב המדענים המובילים בתחום. תוכנית תואר ראשון חדשנית וראשונה מסוגה באוניברסיטת חיפה מרימה את הכפפה: להכשיר את דור העתיד של המפתחים, שלא רק יבנו אלגוריתמים עוצמתיים, אלא יידעו איך להפוך אותם לבטוחים, שקופים ואנושיים יותר

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הבינה המלאכותית (AI) הפכה לחלק אינטגרלי מחיי היומיום, אך קצב פיתוחה המהיר מעורר דאגה בקרב מומחים, כולל פרופ' יהושע בנג'יו, זוכה פרס טיורינג, המזהירים מפני חוסר יכולת להבין ולרסן מערכות מורכבות אלו. הדו"ח הבינלאומי "International AI Safety Report 2026" קובע כי העולם זקוק לבינה מלאכותית אמינה, מנומקת ואחראית יותר, ולא רק לחזקה ומהירה יותר.

כמענה לאתגרים אלו, הפקולטה למדעי המחשב והמידע באוניברסיטת חיפה משיקה תוכנית לימודים חדשנית לתואר ראשון בבינה מלאכותית, המשלבת מצוינות טכנולוגית עם עקרונות של "בינה מלאכותית אחראית" (Responsible AI) ו"בינה מלאכותית ממוקדת אדם" (Human-Centered AI). מטרת התוכנית היא להכשיר דור חדש של מפתחים שיבינו את ההשלכות האתיות, החברתיות והאנושיות של הטכנולוגיה, ויוכלו לפתח מערכות אמינות, הוגנות ושקופות.

"המרוץ לפיתוח מערכות AI חזקות יותר מתקדם במהירות עצומה, אבל השאלה החשובה היום היא לא רק מה AI יכול לעשות, אלא האם אנחנו מבינים מספיק את המערכות שאנחנו מפתחים, והאם אנחנו יודעים לוודא שהן אמינות, הוגנות ואחראיות."

בוגרי התוכנית יזכו ליתרון תחרותי בשוק העבודה, שכן הם יצוידו ביכולות לפתח AI העומד ברגולציות, מונע הטיות ושומר על פרטיות המשתמשים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה