יום שני, 3 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
קצה חוט חדש בפרשת אלדר דיין: שתי קסדות אותרו סמוך למקום היעלמותוהכלבת ממשיכה להתפשט: מספר המקרים מתקרב לשיא שנתיישראלי ראשון אי פעם נבחר להיכל התהילה העולמי של השחמטעו"ד ציון אמיר: "התיק של טבריה עשוי להיגמר בקול ענות חלושה"מכבי תל אביב נענשה: תארח את צסק"א סופיה ללא קהלעל אף הטענות לשביתת רעב של כחודש – שב"ס הבהירו: דרדיק אוכל מדי פעםשחקן קטוביץ' לא מוטרד: "הפועל תל אביב לא מאורגנת במיוחד"ג'ורדן הנדרסון חתם בצ'לסי: "אני מעריץ את צ'אבי אלונסו"מאמנו של דניאל פרץ קיבל איומים: "המליצו לי לא לנהוג"טראמפ זועם: "איראן דו-פרצופית – יהיה הסכם או כניעה מוחלטת"נקרא לדגל: נתניהו ממשיך ללחוץ על דרמר לקבל שריון בליכודלוקאסן לראשונה בסגל, הכוכב האדום תבצע שינויים בהרכבקצה חוט חדש בפרשת אלדר דיין: שתי קסדות אותרו סמוך למקום היעלמותוהכלבת ממשיכה להתפשט: מספר המקרים מתקרב לשיא שנתיישראלי ראשון אי פעם נבחר להיכל התהילה העולמי של השחמטעו"ד ציון אמיר: "התיק של טבריה עשוי להיגמר בקול ענות חלושה"מכבי תל אביב נענשה: תארח את צסק"א סופיה ללא קהלעל אף הטענות לשביתת רעב של כחודש – שב"ס הבהירו: דרדיק אוכל מדי פעםשחקן קטוביץ' לא מוטרד: "הפועל תל אביב לא מאורגנת במיוחד"ג'ורדן הנדרסון חתם בצ'לסי: "אני מעריץ את צ'אבי אלונסו"מאמנו של דניאל פרץ קיבל איומים: "המליצו לי לא לנהוג"טראמפ זועם: "איראן דו-פרצופית – יהיה הסכם או כניעה מוחלטת"נקרא לדגל: נתניהו ממשיך ללחוץ על דרמר לקבל שריון בליכודלוקאסן לראשונה בסגל, הכוכב האדום תבצע שינויים בהרכב
ביטחון

על אף הטענות לשביתת רעב של כחודש – שב"ס הבהירו: דרדיק אוכל מדי פעם

לפני 1 שע׳ ·  מקור: וואלה 82דירוג אובייקטיביות82/100

על אף הטענות לשביתת רעב של כחודש – שב"ס הבהירו: דרדיק אוכל מדי פעם

עודכן לאחרונה: 3.8.2026 / 19:41

אשתו של טל ינון דרדיק, שעצור בעקבות צו מנהלי עליו חתום אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט, פנתה היום (שני) במכתב פומבי לראשי הרשויות באיו"ש, וזאת כדי שיפעלו מול האלוף בלוט ושר הביטחון כ"ץ כנגד השימוש בצווים מנהליים כנגד מתיישבים."בעלי טל ינון עצור כבר למעלה מחודש, כתוצאה מצו מנהלי דרקוני שהוצא כנגדו, ושובת רעב בכלא כבר 29 יום", כתבה מרים דרדיק במכתב לראשי הרשויות – על אף שלפי הידוע, בשב"ס מקפידים לערוך לו בדיקות יומיומיות ולהכניס לו אוכל קבוע לתא המעצר, כאשר לפעמים הוא מחליט גם לאכול מהאוכל, ובכך לא נשקפת לו סכנת חיים.כך למשל, על פי גורם בשב"ס, ביום שישי האחרון אכל דרדיק חלות ומנת דגים שהוכנסו לו לתא ושתה כוס יין. נזכיר כי בשבוע שעבר הוא פונה לבית הולים הר הצופים לאחר שחש ברע, נעשו לו בדיקות והוא קיבל עירוי של נוזלים ומינרלים ולאחר מכן הוחזר לת המעצר.

טל ינון דרדיק עומד בלב הסערה הפוליטית, שבעקבותיו שר הביטחון ישראל כ"ץ הכריז אתמול במהלך שידור חי בתוכנית "הפטריוטים" בערוץ 14 על הדחתו של אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט. כאמור, לפני כעשרה ימים ביקר שר הביטחון בתאו של דרדיק, לאחר שח"כים מהימין חתמו על עצומה הקוראת לשחרורו. כמו כן נודע, כי אחיו עובד כיועץ פרלמנטרי לח"כ עמית הלוי.

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

מרים דרדיק, אשתו של טל ינון דרדיק העצור בצו מנהלי, פנתה לראשי הרשויות באיו"ש בבקשה לפעול נגד השימוש בצווים מנהליים נגד מתיישבים. היא טוענת כי בעלה שובת רעב בכלא כבר 29 יום, אך בשב"ס מבהירים כי הוא אוכל מדי פעם ואינו בסכנת חיים. לדוגמה, "ביום שישי האחרון אכל דרדיק חלות ומנת דגים שהוכנסו לו לתא ושתה כוס יין".

  • דרדיק נעצר בחשד למעורבות באירוע תקיפה בכפר חומסא במרץ, שוחרר למעצר בית, ובהמשך הוצא נגדו צו הרחקה מנהלי בשל מידעים מהשב"כ.
  • הוא סירב לקיים את הצו והוכנס למעצר מנהלי, למרות שוועדת העררים של הפרקליטות הצבאית קבעה שהצו הוצא בהליך לא תקין והורתה על ביטולו.
  • אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט ופרקליטות המדינה ערערו על ההחלטה, ודרדיק נשאר במעצר.
  • שר הביטחון ישראל כ"ץ הכריז על הדחתו של אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט בעקבות הסערה הפוליטית סביב המקרה.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה