יום חמישי, 8 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
"ג'בארי פארקר יכול להעניק למכבי תל אביב יכולות התקפיות אחרות"מכבי תל אביב תארח את אולימפיאקוס ופנאתינייקוס ללא קהל?עם סרטים שחורים ותקווה גדולה: משחק מתוח לנבחרת הנשיםמכבי תל אביב החליטה: חולצת ההנצחה לא תוצע למכירהרוני לוי מעודד: "יש לנו סגל חזק, עמוק ותחרות קשה על ההרכב"מאחורי האבחון הרפואי: המחסור שמתחיל להדאיג את מערכת הבריאותמפגינים חרדים בבני ברק צועקים לעבר השוטרים "נאצים", בקבוק נזרק על שוטרתיעוד: שימוש באלות בניסיון לפזר את המפגינים החרדים בירושליםלהוציא קיטון, ומהר: הפתיחה המגומגמת של קיטון וואלאס במכבי ת"אהנבחרת נכשלה, הליגה כנראה כבר הוכרעה | תוכן גולשיםמחאת החרדים: אלו הכבישים שנחסמו לתנועהמפגינים חרדים בירושלים חוסמים כבישים עם שלטי "או חרדי או צבא""ג'בארי פארקר יכול להעניק למכבי תל אביב יכולות התקפיות אחרות"מכבי תל אביב תארח את אולימפיאקוס ופנאתינייקוס ללא קהל?עם סרטים שחורים ותקווה גדולה: משחק מתוח לנבחרת הנשיםמכבי תל אביב החליטה: חולצת ההנצחה לא תוצע למכירהרוני לוי מעודד: "יש לנו סגל חזק, עמוק ותחרות קשה על ההרכב"מאחורי האבחון הרפואי: המחסור שמתחיל להדאיג את מערכת הבריאותמפגינים חרדים בבני ברק צועקים לעבר השוטרים "נאצים", בקבוק נזרק על שוטרתיעוד: שימוש באלות בניסיון לפזר את המפגינים החרדים בירושליםלהוציא קיטון, ומהר: הפתיחה המגומגמת של קיטון וואלאס במכבי ת"אהנבחרת נכשלה, הליגה כנראה כבר הוכרעה | תוכן גולשיםמחאת החרדים: אלו הכבישים שנחסמו לתנועהמפגינים חרדים בירושלים חוסמים כבישים עם שלטי "או חרדי או צבא"
פוליטיקה

עסקן פוליטי, עבריין מורשע, פוגע בסמכות הרמטכ"ל

17 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

עסקן פוליטי, עבריין מורשע, פוגע בסמכות הרמטכ"ל

עוד שיא חוצפה נשבר: הניסיון של דרעי להפוך את צעדי הרמטכ"ל לפוליטיים גורם נזק חמור לסמכותו של זמיר כמי שמחליט את מי ישלח לקרב שאולי לא יחזור ממנו. כבר מ-7 באוקטובר הקואליציה מלכלכת על בכירי הצבא בשביל להתנקות מאחריות ומאשמה

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

המאמר מבקר בחריפות את ההתקפות החוזרות ונשנות של פוליטיקאים, ובפרט חבר הכנסת אריה דרעי, על הרמטכ"ל אייל זמיר. נטען כי דרעי, עבריין מורשע, משתלח ברמטכ"ל כדי לנטרל את מי שעומד בדרכו, וכי התקפות אלו הפכו לנורמה בקואליציה הנוכחית מאז אסון 7 באוקטובר, במטרה להסיר אחריות מהממשלה. הרמטכ"ל זמיר, שנבחר בקונצנזוס, סופג ביקורת על עמדותיו המקצועיות, כמו האיסור על סמלים לא תקניים על מדים ודרישתו לכוח אדם נוסף לצה"ל, אשר נתפסות כהתרסה פוליטית.

הצהרה שצעדיו של הרמטכ"ל הם פוליטיים, כפי שעשה דרעי, גורמת נזק חמור לסמכותו של מפקד הצבא שמחליט לשלוח לקרב אנשים שאולי לא יחזרו ממנו.

המאמר מדגיש כי פגיעה זו בסמכות המוסרית והפיקודית של הרמטכ"ל, במיוחד בנושא גיוס החרדים, גורמת נזק כמעט בלתי הפיך לביטחון ישראל וליכולתו לפקד על הצבא.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה