יום ראשון, 11 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ריאל גברה בשיניים על ויאריאל, עוד ניצחון מוחץ לברצלונהנשיא ההתאחדות: "כולנו רוצים את רונאלדו בחזרה בנובמבר"אבוקסיס מסביר את הקללות לאוהדי מכבי תל אביב: "מגיע להם הרבה יותר"טראמפ על עבדול אל סייד: בשבילי הוא מוחמד אל סייד, אני הנשיא אני יכול לקרוא לו איך שבא לירימון רסס הושלך לעבר בית פרטי בנס ציונה – חשד לסכסוך פליליהטענות הקשות של מכבי חיפה: "אחד השוטרים אמר: 'למה לא שחטת אותו?'"הבטיחו שאוהדי חיפה יחזרו בשלום מטדי, לאן הגענו?טיפול גנטי: עיוורים הצליחו לזהות חפצים בעזרת משקפיים מיוחדיםצרפת: חברת הפרלמנט מטעם השמאל הקיצון, הודיעה כי מסרבת לענות את הסרט הורוד במהלך אוקטובר, לציון המאבק נגד סרטן השד, כיוון שהוא קשור בישראלהנשיא טראמפ יקבל החלטה האם לשדר את הוצאתו להורג של נידאל חסןגרוק עכשיו יכול לבצע קניות, אלון מאסק ממליץ לצלם את כרטיס האשראי ולשלוח אותו לגרוק כדי שגרוק יוכל להשתמש בוהתיעוד המרשיע: האם הפועל פתח תקוה תספוג הפסד טכני?ריאל גברה בשיניים על ויאריאל, עוד ניצחון מוחץ לברצלונהנשיא ההתאחדות: "כולנו רוצים את רונאלדו בחזרה בנובמבר"אבוקסיס מסביר את הקללות לאוהדי מכבי תל אביב: "מגיע להם הרבה יותר"טראמפ על עבדול אל סייד: בשבילי הוא מוחמד אל סייד, אני הנשיא אני יכול לקרוא לו איך שבא לירימון רסס הושלך לעבר בית פרטי בנס ציונה – חשד לסכסוך פליליהטענות הקשות של מכבי חיפה: "אחד השוטרים אמר: 'למה לא שחטת אותו?'"הבטיחו שאוהדי חיפה יחזרו בשלום מטדי, לאן הגענו?טיפול גנטי: עיוורים הצליחו לזהות חפצים בעזרת משקפיים מיוחדיםצרפת: חברת הפרלמנט מטעם השמאל הקיצון, הודיעה כי מסרבת לענות את הסרט הורוד במהלך אוקטובר, לציון המאבק נגד סרטן השד, כיוון שהוא קשור בישראלהנשיא טראמפ יקבל החלטה האם לשדר את הוצאתו להורג של נידאל חסןגרוק עכשיו יכול לבצע קניות, אלון מאסק ממליץ לצלם את כרטיס האשראי ולשלוח אותו לגרוק כדי שגרוק יוכל להשתמש בוהתיעוד המרשיע: האם הפועל פתח תקוה תספוג הפסד טכני?
חדשות

פלונטר דמוקרטי בגרמניה

5 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 73דירוג אובייקטיביות73/100

פלונטר דמוקרטי בגרמניה

גרמניה לא למדה דבר מהעבר. הגירה? לא דנים על זה. עקירת כורים גרעיניים אזרחיים? לא מדברים על זה. ימין קיצוני? בכלל אסור לדבר על זה

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

גרמניה ניצבת בפני פלונטר דמוקרטי חמור, כאשר מפלגות קיצוניות צוברות כוח משמעותי לקראת הבחירות הקרובות במדינות המחוז. במדינת סקסוניה-אנהלט, מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) צפויה להכפיל את כוחה ל-41.8% מהקולות, ואף עשויה להקים קואליציה לבדה, מה שיהפוך אותה למפלגת הימין הקיצוני הראשונה שתשלוט במדינה בגרמניה מאז סילוק הנאצים. מפלגה זו, המוגדרת על ידי השב"כ הגרמני כסכנה לדמוקרטיה, מאופיינת בעמדות גזעניות, פרו-רוסיות ושונאות מהגרים, וכוללת בתוכה גורמים ניאו-נאציים המעוניינים "למחוק את תרבות הזיכרון של השואה".

האדנות של המרכז שמאל הדמוקרטי-אקדמאי בגרמניה, הולידה את הימין הקיצוני הפופליסטי. הוא צריך לבוא רק לעצמו בטענות.

במקביל, בברלין הרב-תרבותית, מפלגת השמאל הקיצוני "לינקה" מובילה בסקרים עם 20.7% מהקולות, ואילו ה-AfD מגיעה למקום השלישי עם 17.7%. מפלגת "לינקה" אף היא מעוררת דאגה, כאשר בכנס בחירות שלה נשמעו קריאות "יאללה יאללה אינתיפאדה" ו"מוות לצה"ל", מה שמעיד על בריתות עם האיסלאם הקיצוני ועל אנטישמיות גלויה. המצב הכלכלי המקרטע, הפילוג החברתי והתמודדות לקויה עם משבר המהגרים שהחל ב-2015, נתפסים כגורמים מרכזיים לעליית כוחן של מפלגות הקיצון, כאשר גרמניה נמנעת מדיון פתוח בנושאים אלו. גרמניה עומדת בפני רגע אמת דמוקרטי, כשהיא נאלצת להתמודד עם העובדה ששליש מאזרחיה תומכים במפלגות קיצוניות.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה