פשטו על דירתו והטיסו אותו במטוס מטען: ארה"ב הבריחה דיפלומט מבריטניה

הדיפלומט האמריקני נחשד בהחזקת תיעוד של התעללות מינית בילדים, שלפי החשד נשלח אליו בידי אחיו. כוח אמריקני פשט על דירתו בלונדון והטיס אותו לארה"ב בלי לערב את המשטרה המקומית, ובלונדון זועמים: "פעלו באופן שערורייתי, ייתכן שלעולם לא נצליח להשיבו לדין"
ארצות הברית הוציאה בחשאי דיפלומט אמריקני מבריטניה, החשוד בהחזקת תיעוד של התעללות מינית בילדים, לאחר שכוח אמריקני פשט על דירתו בלונדון ב-25 באוגוסט והעביר אותו לארה"ב במטוס מטען. הרשויות הבריטיות עודכנו על החקירה רק לאחר שהחשוד כבר הוצא משטח המדינה, מה שעורר זעם רב במערכת אכיפת החוק ובממשלה הבריטית. החשוד, יוצא צבא שהוצב בשגרירות ארה"ב בדרום לונדון, נחקר בעקבות חשד שאחיו שלח אליו חומרים המתעדים התעללות מינית בילדים.
"הם היו צריכים לעדכן את סקוטלנד יארד כאשר ביצעו את הפשיטה, ובוודאי לאחר שמצאו את החומרים", אמר מקור המעורה בפרשה.
הפעולה, שכללה פשיטה על הדירה ומציאת תמונות של התעללות בילדים, בוצעה ללא שיתוף פעולה עם המשטרה המקומית וללא בקשת הסגרה רשמית, מה שמעלה "שאלות חמורות מאוד בנוגע לחוקיות הפעולה", לדברי עורך הדין אדוארד גריינג'. הפרשה מובילה לדיונים בדרגים הבכירים ביותר בבריטניה, וקיים חשש שהאמריקנים מנסים לטייח את הפרשה ולמנוע חקירה מלאה בבריטניה.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.