יום שני, 3 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
נותק הקשר עם אב וששת ילדיו שיצאו לטיול ודיווחו על התשה מהחוםהמשטרה: התחזק החשד נגד אברהם חדי בהשלכת אבנים לעבר בניין חדשות 12מחקר חדש חושף: ישראל נמצאת בגל ההגירה הגדול ביותר שנרשם בעשור וחצי האחרוןציון אמיר נכנס לתמונה: קו ההגנה של טבריה בפרשת העירוייםשלט לזכרו של עמוס עוז הושחת בערד, ראש העיר: "מעשה מביש""הזמן המיוחד שלנו": ג'ורג'ינה חשפה את המסורת המשפחתיתסימן השאלה הגדול שנשאר סביב הסגל של מכבי תל אביבידין גלמן על הרגע המדובר בחתונה: "לא מתחרט"אתה לא מתייאש? נהג נתפס בפעם השביעית כשהוא נוהג בשלילהiDigital משיקה אירוע מכירות: עד 50% הנחה על מוצרי אפל באאוטלטפנגו משיקה מסלול משפחתי עם התראות בזמן אמת על נסיעות הילדיםהעזיבה מתקרבת? טוטנהאם מוכנה למכור את סולומון לווסטהאםנותק הקשר עם אב וששת ילדיו שיצאו לטיול ודיווחו על התשה מהחוםהמשטרה: התחזק החשד נגד אברהם חדי בהשלכת אבנים לעבר בניין חדשות 12מחקר חדש חושף: ישראל נמצאת בגל ההגירה הגדול ביותר שנרשם בעשור וחצי האחרוןציון אמיר נכנס לתמונה: קו ההגנה של טבריה בפרשת העירוייםשלט לזכרו של עמוס עוז הושחת בערד, ראש העיר: "מעשה מביש""הזמן המיוחד שלנו": ג'ורג'ינה חשפה את המסורת המשפחתיתסימן השאלה הגדול שנשאר סביב הסגל של מכבי תל אביבידין גלמן על הרגע המדובר בחתונה: "לא מתחרט"אתה לא מתייאש? נהג נתפס בפעם השביעית כשהוא נוהג בשלילהiDigital משיקה אירוע מכירות: עד 50% הנחה על מוצרי אפל באאוטלטפנגו משיקה מסלול משפחתי עם התראות בזמן אמת על נסיעות הילדיםהעזיבה מתקרבת? טוטנהאם מוכנה למכור את סולומון לווסטהאם
ביטחון

צה"ל פוצץ מערכת תת קרקעית אסטרטגית של חיזבאללה, אך היא לא האחרונה שנשארה

לפני 1 שע׳ ·  מקור: וואלה 80דירוג אובייקטיביות80/100

צה"ל פוצץ מערכת תת קרקעית אסטרטגית של חיזבאללה, אך היא לא האחרונה שנשארה

מערכת וואלה חדשות

עודכן לאחרונה: 3.8.2026 / 11:51

לפי נתונים שהוצגו אתמול (ראשון) לשר הביטחון ישראל כ"ץ עולה כי פיצוץ המערכת התת קרקעית במרחב הבופור ותשתיות נוספות ברכס עלי טאהר באמצעות מאות טונות מהוות מכה קשה ואסטרטגית לחיזבאללה.לפי קצינים בפיקוד הצפון, "במשך שנים ידענו על המערכת התת קרקעית שהאיראנים וחיזבאללה חפרו שם. ידענו שהם מכוונים אותה לא רק לתצפית ואיסוף מודיעין אלא גם באש ישירה על היישובים והמוצבים אבל רק כשסרקנו אותה לעומק ולרוחב גילינו כמה היא היתה קריטית לתוכנית ההתקפה של חיזבאללה על ישראל".עוד אמרו הקצינים אמש, כי "המדאיג יותר הוא שיש תשתיות נוספות מהסוג הזה שצה"ל עדיין לא הגיע אליהן ומן הסתם לא השמיד. ההערכה היא שצבא לבנון לא מסוגל לטפל בהן. ואם צה"ל לא יקבל אישור של הדרג המדיני בגלל ההגבלות האמריקניות, חיזבאללה ימשיך להחזיק בנכסים אסטרטגיים".

גורם ביטחוני, אמר כי "באמ"ן ובפצ"ן הצליחו להבין את גודל האירוע לעומק. את התהליך שהובילו האיראנים בדרום לבנון. עד כמה הוא היה רגיש לתוכנית המבצעית של חיזבאללה בכיבוש הגליל ובהחזקת שטח. איך הוא קשור לשאר מוקדי התת קרקע. לא סתם לא כל התשתיות מחוברות זו לזו. זה יצר היגיון מבצעי עמוק איך לפגוע בישראל. היתה להם נכונות להתבצר בתת קרקע הזה במשך חודשים ארוכים תוך כדי שהם פותחים באש על ישראל". בתוך כך, קצינים בפיקוד הצפון מדגישים כי צה"ל הגביר את האחיזה בדרום לבנון על מוקדי הפעילות של חיזבאללה חרף הפסקת האש. מתחקיר ראשוני של ההיתקלות ביחידת אגוז מחטיבת הקומנדו עולה, כי הכוח בשטח זיהה יציאה של כוח חיזבאללה ממתחם תת קרקעי שהכניסה אליו הוסלקה כשהם בדרכם לאסוף מזון שחוליה אחרת של חיזבאללה הותירה להם במרחב. לוחמי אגוז נערכו, ופתחו במכת אש אך תוך כדי ההיתקלות נפגע קצין אגוז באורח בינוני. יהיה זה התחקיר הראשון שיוביל מפקד האוגדה הטרי תא"ל מני ליברטי לבירור השתלשלות האירוע והפקת לקחים.

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

צה"ל פוצץ מערכת תת-קרקעית אסטרטגית של חיזבאללה במרחב הבופור ורכס עלי טאהר, באמצעות מאות טונות של חומר נפץ, מה שמהווה מכה קשה לארגון. המערכת, שנחפרה על ידי איראן וחיזבאללה במשך שנים, נועדה לתצפית, איסוף מודיעין, ירי ישיר על יישובים ומוצבים, והייתה קריטית לתוכנית ההתקפה של חיזבאללה על ישראל, כולל כיבוש הגליל.

"במשך שנים ידענו על המערכת התת קרקעית שהאיראנים וחיזבאללה חפרו שם. ידענו שהם מכוונים אותה לא רק לתצפית ואיסוף מודיעין אלא גם באש ישירה על היישובים והמוצבים אבל רק כשסרקנו אותה לעומק ולרוחב גילינו כמה היא היתה קריטית לתוכנית ההתקפה של חיזבאללה על ישראל".

למרות ההישג, קצינים בפיקוד הצפון מזהירים כי קיימות תשתיות תת-קרקעיות נוספות שצה"ל טרם הגיע אליהן, וכי צבא לבנון אינו מסוגל לטפל בהן. גורם ביטחוני הדגיש כי באמ"ן ובפיקוד הצפון הבינו את עומק התוכנית האיראנית בדרום לבנון ואת חשיבותה לתוכנית המבצעית של חיזבאללה. צה"ל הגביר את אחיזתו בדרום לבנון על מוקדי הפעילות של חיזבאללה, ובתחקיר ראשוני של היתקלות יחידת אגוז עם כוח חיזבאללה שיצא ממתחם תת-קרקעי, נפגע קצין באורח בינוני.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה