יום שני, 3 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ג'ורדן הנדרסון חתם בצ'לסי: "אני מעריץ את צ'אבי אלונסו"מאמנו של דניאל פרץ קיבל איומים: "המליצו לי לא לנהוג"טראמפ זועם: "איראן דו-פרצופית – יהיה הסכם או כניעה מוחלטת"נקרא לדגל: נתניהו ממשיך ללחוץ על דרמר לקבל שריון בליכודלוקאסן לראשונה בסגל, הכוכב האדום תבצע שינויים בהרכבהחיסון החדש נגד RSV נכנס: משרד הבריאות מרחיב ההגנה על תינוקות וקשישיםצה"ל: חוסל מחבל שפשט ב-7 באוקטובר – ולקח חלק בהחזקת רום ברסלבסקי בשבי | תיעודגם הוא חצה את הכביש: תמיר בלאט חתם בהפועל תל אביבהקופסה השחורה: איך באמת נקבע תג מחיר של כדורגלן?חלום אליפות העולם עוד חי: נבחרת הנוער בכדוריד ניצחה באליפות אירופהטיל לאו, אקדחים ורימוני רסס החשודים כגנובים מצה"ל נמצאו במקלט ברמלהקיץ עצוב לכלבים: 60 גורים בישראל מחכים לבית חםג'ורדן הנדרסון חתם בצ'לסי: "אני מעריץ את צ'אבי אלונסו"מאמנו של דניאל פרץ קיבל איומים: "המליצו לי לא לנהוג"טראמפ זועם: "איראן דו-פרצופית – יהיה הסכם או כניעה מוחלטת"נקרא לדגל: נתניהו ממשיך ללחוץ על דרמר לקבל שריון בליכודלוקאסן לראשונה בסגל, הכוכב האדום תבצע שינויים בהרכבהחיסון החדש נגד RSV נכנס: משרד הבריאות מרחיב ההגנה על תינוקות וקשישיםצה"ל: חוסל מחבל שפשט ב-7 באוקטובר – ולקח חלק בהחזקת רום ברסלבסקי בשבי | תיעודגם הוא חצה את הכביש: תמיר בלאט חתם בהפועל תל אביבהקופסה השחורה: איך באמת נקבע תג מחיר של כדורגלן?חלום אליפות העולם עוד חי: נבחרת הנוער בכדוריד ניצחה באליפות אירופהטיל לאו, אקדחים ורימוני רסס החשודים כגנובים מצה"ל נמצאו במקלט ברמלהקיץ עצוב לכלבים: 60 גורים בישראל מחכים לבית חם
ספורט

צי רכבות ממוזגות, מסילות צבועות לבן, עשרות אלפי ליטרים של מים: אירופה מגנה על התשתיות מהחום

לפני 5 שע׳ ·  מקור: דבר 85דירוג אובייקטיביות85/100

צי רכבות ממוזגות, מסילות צבועות לבן, עשרות אלפי ליטרים של מים: אירופה מגנה על התשתיות מהחום

תמונת סיקור

מדינות ברחבי אירופה מתמודדות הקיץ עם חום קיצוני, בצורת ושריפות ענק. עשרות אלפי אנשים מתו בשל החום הכבד, אך לחום הלא רגיל יש גם השלכות אחרות: נזק שנגרם לתשתיות שלא ערוכות לטמפרטורות גבוהות.

חברות וקובעי מדיניות ביבשת נאלצים כעת להגיב למצב. יורוסטאר, שירות הרכבות שמקשר בין לונדון לפריז ובריסל, הודיעה באחרונה כי היא מתכוננת לחום באמצעות צי חדש של רכבות שאמורות לעמוד בטמפרטורות של עד 55 מעלות צלזיוס, על פי דיווח של CNBC.

"התקבלה החלטה לצייד את הצי החדש שלנו ב-50 רכבות ממוזגות מדגם סלסטיה, שמסוגלות לפעול גם בטמפרטורה של עד 55 מעלות", אמר דובר של יורוסטאר ל-CNBC. "הרכבות האלה ייכנסו לשירות ב-2031 ויפעלו במשך עשורים כך שהכרחי להתכונן לעתיד".

מנהרה חשמלית היסטורית בסטוקהולם, שבדיה (צילום: רויטרס)

בנורווגיה, הטמפרטורות הגבוהות גרמו לכך שהטמפרטורה של האספלט בנמל התעופה אוסלו הגיעה ל-52 מעלות, וצוותי אש נאלצו להתיז אלפי ליטרים של מיל על המסלולים כדי למנוע נזק למסלולי הטיסה ולכבישים. לדברי עובדים בנמל, כל סבב קירור כלל 13 אלף ליטרים של מים שאותם מתיזים מדי שעה, במקרים חמורים.

מפעילת התחבורה הציבורית SL השבדית צבעה את מסילות הרכבת בלבן כדי לצמצם את הסיכון של שיבושים בשל החום, כגון זזות מסילה (Track Displacement) וקריסת מסילה (Track Buckling). אלה הן תופעות הנדסיות שבהן מסילת הרכבת סוטה ממקומה המקורי עקב עומסים תרמיים (חום קיצוני) או דינמיים, וקריסה (Buckling) היא עיוות פתאומי של הפסים  שעלול לגרום להסרת רכבת מהפסים. גם בספרד ובאיטליה השתמשו בשיטה הזאת.

דובר של הנציבות האירופית, הזרוע הביצועית של האיחוד האירופי, אמר כי הנציבות תציג בקרוב מסגרת עבודה חדשה לחסינות אקלימית וניהול סיכונים. "ברור שהמדיניות שלנו נפגעת משינוי האקלים", אמר הדובר ל-CNBC. "אנחנו חייבים לכייל את הגישות שלנו ואת ההשקעות שלנו בשילוב של מדיניות בתחומי האנרגיה, התשתיות, התחבורה והבריאות".

רכבות של יורוסטאר (צילום: kitmasterbloke /ויקיפדיה)

החום הקיצוני מאתגר גם את חברות הביטוח. לדברי לנה פולדר, ראש חטיבת פיתוח עסקי בחברת הייעוץ אליאנץ ריסק, האתגר הזה הוא "קטסטרופלי" בעבור העסקים – בשונה מסערות או רעידות אדמה.

שיבושים בשרשרת האספקה, רשת חשמל שנמצאת תחת לחץ כבד וכוח עבודה שמושפע מהחום עלולים להעצים את הבעיות השגרתיות של הקיץ. תעשיית הביטוח, היא הוסיפה, צריכה להפוך לשותפה של הממשלה במצב כזה: "תעשיית הביטוח אינה יכולה לפתור את הבעיה הזאת לבדה, אלא צריכה לעבוד עם ממשלות וארגונים בינלאומיים כדי לפתח פתרונות ישימים לחום קיצוני".

אירופה היא היבשת המתחממת בקצב המהיר ביותר בעולם, כשהטמפרטורות עולות בקצב כפול מהממוצע העולמי מאז שנות ה-80, כך על פי שירות ניטור כדור הארץ 'קופרניקוס' של האיחוד האירופי. במהלך ארבע השנים האחרונות, למעלה מ-200,000 בני אדם ברחבי אירופה מתו מסיבות הקשורות לחום, ורוב מקרי המוות הללו היו ניתנים למניעה, כך מסר החודש המשרד האירופי של ארגון הבריאות העולמי.

מדענים מזהירים כי שינויי האקלים מחריפים את התדירות והעוצמה של גלי חום ויובש, במיוחד בדרום-מזרח אירופה, מה שהופך את האזור לפגיע יותר להשפעות בריאותיות ולשריפות יער.

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

מדינות אירופה מתמודדות עם גל חום קיצוני הגורם לנזקים חמורים לתשתיות, ומוביל לשינויים והתאמות בהתמודדות עם המצב. חברות תחבורה ורשויות פועלות למזער את הנזקים: יורוסטאר מצטיידת ברכבות ממוזגות המסוגלות לפעול בטמפרטורות של עד 55 מעלות צלזיוס, כאשר דובר החברה ציין כי "התקבלה החלטה לצייד את הצי החדש שלנו ב-50 רכבות ממוזגות מדגם סלסטיה, שמסוגלות לפעול גם בטמפרטורה של עד 55 מעלות".

  • בנמל התעופה באוסלו, צוותי כיבוי מתיזים אלפי ליטרים של מים על מסלולי הטיסה כדי למנוע נזק לאספלט.
  • בשבדיה, ספרד ואיטליה נצבעו מסילות רכבת בלבן כדי להפחית את הסיכון לעיוותים וקריסת מסילות עקב החום.
  • הנציבות האירופית צפויה להציג מסגרת עבודה חדשה לחסינות אקלימית וניהול סיכונים, מתוך הבנה כי "ברור שהמדיניות שלנו נפגעת משינוי האקלים".

חברות הביטוח מתמודדות אף הן עם אתגרים קטסטרופליים בשל שיבושים בשרשרת האספקה, עומס על רשת החשמל והשפעה על כוח העבודה, וקוראות לשיתוף פעולה עם ממשלות וארגונים בינלאומיים לפיתוח פתרונות.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של דבר.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

חדשות כתבה מלאהלפני 6 שע׳

דלעת, מלון ואבטיח ישראליים: משלחת של משרד החקלאות מקדמת שיתופי פעולה ביפן

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "בין הצדדים קיימת נכונות לבחון מנגנוני עבודה משותפים שיאפשרו להרחיב את שיתוף הפעולה המקצועי לאורך זמן. במקביל, קידמנו מהלכים…

מקור: דבר80

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה