קהילות חרדיות הקימו גוף במימון מליוני דולרים שמטרתו להזיק למדינת ישראל בגלל סוגיית גיוס החרדים

בחר פורום
———
סקופים
הזעקה
פוליטיקה
ביקורת תקשורת
מסמכים
הקפה
משפטים
בית המדרש
עיתונות זרה
מודיעין

במפגש שנערך השבוע בין הרב אלתר לאיל הון מהחסידות האנטי-ציונית מארה"ב הוחלט על הקמת גוף במימון מיליוני דולרים – שמטרתו הגשת תלונות נגד ישראל לבית הדין בהאג וגופים נוספים בחו"ל.
לנדאו הגיע כדי לתרום מהונו למוסדות החסידות, והוא מנצל את עומק המשבר של החרדים מול מוסדות המדינה כדי לחזק את הציר החרדי האנטי-ציוני. בעוד חסידות גור היא הגורם המוביל במפלגת יהדות התורה, ודלתה של לשכת ראש הממשלה פתוחה עבור בכיריה – בשיחה הזאת הם נשמעים שוקלים דרכים לפעול נגד המדינה.
בפגישה הם טוענים כי המגזר החרדי סובל מאפליה מובנית ומאכיפה בררנית, משווים בין תגובת המשטרה בהפגנות נגד הגיוס למחאות בקפלן, ומציגים עצמם כנרדפים. הפיתרון: פנייה לגורמים בינלאומיים – לקונגרס האמריקני ואף לבית הדין הבינלאומי בהאג, עם תלונות נגד מדינת ישראל.
חברת הכנסת נעמה לזימי (הדמוקרטים) התייחסה לתיעוד: "מי שחיפשו איפה הקיצוניות נמצאת – בבקשה. טירוף שאנחנו מממנים את הפירוק הטוטאלי הזה. חשיפה חשובה".
ח"כ ולדימיר בליאק (ביחד) כתב בחשבון ה-X שלו: "אם הייתם צריכים הוכחה נוספת, מדוע המפלגות החרדיות הן לא שותפות לגיטימיות לקואליציה אחרי הבחירות – בשום מצב, בשום תנאי. יש לפרק את האוטונומיה החרדית".
https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/gur-905300462/?fbclid=Iwb21leATj1d1wZG9mBWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHicgXHqOs86sieqaQ3RzqlDeYHfEpsMX79tmy1Sw2xlgIkkA2EWxdolpo5E__aem_qW5V0NvVa8aP8Vouv1yA2Q


בפגישה שהתקיימה השבוע בין הרב אלתר לאיל הון מחסידות אנטי-ציונית מארה"ב, הוחלט על הקמת גוף במימון מיליוני דולרים שמטרתו הגשת תלונות נגד ישראל לבית הדין בהאג ולגופים בינלאומיים נוספים. איל ההון, לנדאו, הגיע לתרום למוסדות החסידות ומנצל את משבר גיוס החרדים כדי לחזק את הציר החרדי האנטי-ציוני, למרות שחסידות גור מובילה במפלגת יהדות התורה ונהנית מגישה ללשכת ראש הממשלה.
במהלך הפגישה, הטוענים כי המגזר החרדי סובל מאפליה מובנית ואכיפה בררנית, משווים את תגובת המשטרה בהפגנות נגד הגיוס למחאות בקפלן ומציגים עצמם כנרדפים. הפתרון המוצע הוא פנייה לקונגרס האמריקני ואף לבית הדין הבינלאומי בהאג עם תלונות נגד מדינת ישראל.
חברת הכנסת נעמה לזימי (הדמוקרטים) התייחסה לתיעוד: "מי שחיפשו איפה הקיצוניות נמצאת - בבקשה. טירוף שאנחנו מממנים את הפירוק הטוטאלי הזה. חשיפה חשובה."
ח"כ ולדימיר בליאק (ביחד) כתב בחשבון ה-X שלו: "אם הייתם צריכים הוכחה נוספת, מדוע המפלגות החרדיות הן לא שותפות לגיטימיות לקואליציה אחרי הבחירות - בשום מצב, בשום תנאי. יש לפרק את האוטונומיה החרדית."
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.