יום שלישי, 13 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
שתה חמש פחיות בירה, קפץ מגג היציע ופצע שני אוהדיםמארסקה: "על מה מבקרים אותנו? מה רציתם שנעשה?"הושעתה על סמים, השיא נשאר: המבוכה של עולם האתלטיקהאפל נכנסת הביתה: המסך החדש שמזהה את בני המשפחה"עלול היה להסתיים באסון": בהפועל ירושלים זועמים על האבטחה בחולוןצוקרברג חוזר למרוץ: מטא השיקה מתחרה חדש ל-ChatGPTהאקסית של שרית חדד חוזרת אחורה: "איזו תקופה"אפילו קייט מידלטון ניסתה: הנסיך וויליאם חזר לאהבתו הישנהאפל רוצה להשתלט על הבית שלכם: השיקה מסך חכם ושלל גאדג'טים חכמיםבג"ץ אישר: מוסדות חינוך חרדיים שמלמדים ליבה יקבלו כספים לשנה הנוכחיתרופא השב מתאילנד ניתפס בנתב"ג מבריח מאות שתילי בננה ו…שרך קרן איילכוכב NBA לשעבר: נחשף בן הזוג החדש של שאקירה?שתה חמש פחיות בירה, קפץ מגג היציע ופצע שני אוהדיםמארסקה: "על מה מבקרים אותנו? מה רציתם שנעשה?"הושעתה על סמים, השיא נשאר: המבוכה של עולם האתלטיקהאפל נכנסת הביתה: המסך החדש שמזהה את בני המשפחה"עלול היה להסתיים באסון": בהפועל ירושלים זועמים על האבטחה בחולוןצוקרברג חוזר למרוץ: מטא השיקה מתחרה חדש ל-ChatGPTהאקסית של שרית חדד חוזרת אחורה: "איזו תקופה"אפילו קייט מידלטון ניסתה: הנסיך וויליאם חזר לאהבתו הישנהאפל רוצה להשתלט על הבית שלכם: השיקה מסך חכם ושלל גאדג'טים חכמיםבג"ץ אישר: מוסדות חינוך חרדיים שמלמדים ליבה יקבלו כספים לשנה הנוכחיתרופא השב מתאילנד ניתפס בנתב"ג מבריח מאות שתילי בננה ו…שרך קרן איילכוכב NBA לשעבר: נחשף בן הזוג החדש של שאקירה?
פוליטיקה

קמפיין הטרנספר של בן גביר – כתנאי לכניסה לממשלה: "להקים משרד הגירה"

2 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 81דירוג אובייקטיביות81/100

קמפיין הטרנספר  של בן גביר – כתנאי לכניסה לממשלה: "להקים משרד הגירה"

לקראת הבחירות, יו"ר עוצמה יהודית יציג היום תוכנית לעידוד הגירה מרצון של תושבי הרצועה, עם יעד של 250 אלף עזתים בשנה הראשונה ו-1.86 מיליון בתוך 7 שנים. על הפרק: מענק של עשרות אלפי דולרים למשפחה ומינוי "שר הגירה". אלא שעד כה לא נמצאה מדינה שמוכנה לקלוט עזתים, וגם ממשל טראמפ נסוג מהרעיון

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, משיק את קמפיין הבחירות שלו עם תוכנית חדשה בשם "התנתקות 710", שמטרתה לעודד הגירה מרצון של תושבים מרצועת עזה. התוכנית, אותה יציג היום (חמישי), תהווה דרישה מרכזית של מפלגת עוצמה יהודית בכל משא ומתן קואליציוני עתידי, ותכלול דרישה להקמת משרד ממשלתי ייעודי לנושא.

  • התוכנית מציבה יעדים שאפתניים: יציאה של 250 אלף תושבים בשנה הראשונה, 1.11 מיליון בתוך שלוש שנים וכ-1.86 מיליון בתוך שבע שנים.
  • לכל אדם או משפחה שיבחרו להגר, התוכנית מציעה מסלול אישי הכולל מדינת יעד מאושרת, מעמד חוקי, מימון נסיעה, דיור ראשוני, הכשרה מקצועית וליווי.
  • עלות התוכנית מוערכת בהשקעה ישראלית ראשונית של 10 מיליארד שקל, ועד 50 מיליארד שקל בכפוף להשתתפות בינלאומית.
  • בן גביר מסביר כי התוכנית היא לקח מאירועי 7 באוקטובר ומההתנתקות ב-2005, וטוען כי "'התנתקות 710' אינה חזרה על ההתנתקות - היא התיקון שלה".

למרות שהרעיון עלה בעבר על ידי דונלד טראמפ ונדון בקבינט, הוא נתקל בקשיים ובביקורת בינלאומית, וספק אם מדינות יסכימו לקלוט מהגרים מעזה בהיקפים משמעותיים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה