יום שלישי, 21 ביולי 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
נובאקוביץ' חתם במכבי חיפה: "נרגש להצטרף למועדון גדול"הפועל אילת הודיעה: אליעד טל ימשיך בעונה הבאהאברהם אקלום (שוב) נגד ספיר בורגיל: "איפה עובר הגבול?"העיתונאי הארגנטינאי טוען: פיפ"א סידרה לספרד זכייה במונדיאלמוחמד אל נקיב, המורה החשוד באונס תלמידתו בת ה-12, יישאר במעצר 6 ימים נוספיםראש הממשלה נתניהו על אשתו שרה: "נראית לפחות עשרות שנים יותר צעירה ממה שהיא"נורת אזהרה לבן שרף: "עלול לראות ירידה משמעותית בתפקידו"לשכת נתניהו ביקשה להסיר קטע בפודקאסט שבו נשאל על הקשר עם בתו נועהאין זמן לחגיגות: הדמוקרטים חייבים לעבוד קשה יותרשבורים לחלוטין: המחיר הפיזי של המונדיאל רק מתחיל עכשיובתו של יועז הנדל התגייסה לצה"ל: "הולכת להגן על המולדת"נבחרי הדמוקרטים תוקפים: "ערוץ 14 לא ערוץ תקשורת, המטרה ברורה – להחליף את השלטון"נובאקוביץ' חתם במכבי חיפה: "נרגש להצטרף למועדון גדול"הפועל אילת הודיעה: אליעד טל ימשיך בעונה הבאהאברהם אקלום (שוב) נגד ספיר בורגיל: "איפה עובר הגבול?"העיתונאי הארגנטינאי טוען: פיפ"א סידרה לספרד זכייה במונדיאלמוחמד אל נקיב, המורה החשוד באונס תלמידתו בת ה-12, יישאר במעצר 6 ימים נוספיםראש הממשלה נתניהו על אשתו שרה: "נראית לפחות עשרות שנים יותר צעירה ממה שהיא"נורת אזהרה לבן שרף: "עלול לראות ירידה משמעותית בתפקידו"לשכת נתניהו ביקשה להסיר קטע בפודקאסט שבו נשאל על הקשר עם בתו נועהאין זמן לחגיגות: הדמוקרטים חייבים לעבוד קשה יותרשבורים לחלוטין: המחיר הפיזי של המונדיאל רק מתחיל עכשיובתו של יועז הנדל התגייסה לצה"ל: "הולכת להגן על המולדת"נבחרי הדמוקרטים תוקפים: "ערוץ 14 לא ערוץ תקשורת, המטרה ברורה – להחליף את השלטון"
טכנולוגיה

קנס שיא לעליאקספרס באירופה בעקבות מכירת מוצרים מזויפים ומסוכנים

לפני 16 שע׳ ·  מאת · מבוסס על דיווח של וואלה 80דירוג אובייקטיביות80/100

קנס שיא לעליאקספרס באירופה בעקבות מכירת מוצרים מזויפים ומסוכנים

הנציבות האירופית קבעה כי ענקית המסחר המקוון לא עמדה בדרישות חוק השירותים הדיגיטליים (DSA), לאחר שבפלטפורמה המשיכו להימכר מיליוני מוצרים מזויפים ומסוכנים גם לאחר שדווחו

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הנציבות האירופית הטילה קנס שיא בסך 550 מיליון אירו על עליאקספרס, ענקית המסחר המקוון הסינית, בגין אי-מניעת מכירת מוצרים בלתי חוקיים ומסוכנים לצרכנים ברחבי האיחוד האירופי. הקנס, הגבוה ביותר במסגרת חוק השירותים הדיגיטליים (DSA), הגיע לאחר חקירה ממושכת שחשפה מכירת בגדים מזויפים, צעצועים שאינם עומדים בתקני בטיחות ומוצרי קוסמטיקה מסוכנים, גם לאחר דיווחים חוזרים ונשנים.

סגנית נשיאת הנציבות האירופית לענייני ריבונות טכנולוגית, ביטחון ודמוקרטיה, הנה וירקונן, אמרה כי מדובר בכשל חמור מצד עליאקספרס לעמוד בהתחייבויותיה.

החקירה, שנפתחה במרץ 2024, מצאה כי החברה לא הקצתה כוח אדם מספק לפיקוח על המוצרים, כאשר עובדים קיבלו לעיתים עשרות שניות בלבד לבדיקת עמידה בתקנים. עליאקספרס דחתה את ההחלטה וטענה כי הקנס אינו משקף את מאמציה לשיפור מנגנוני האכיפה, והיא בוחנת את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותה. קנס זה מצטרף לצעדי אכיפה נוספים של האיחוד האירופי נגד פלטפורמות מסחר מקוון גדולות, כולל קנס של 200 מיליון אירו שהוטל על Temu בחודש מאי בגין כשל דומה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה