שבת, 7 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

קנצלר גרמניה: איראן חייבת להפסיק את תמיכתה בשלוחותיה ולסיים את המצור בהורמוז

16 בספטמבר 2026 ·  מקור: ערוץ 7 74דירוג אובייקטיביות74/100

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ קרא לאיראן להפסיק את תמיכתה בארגוני הטרור באזור, להימנע מהרחבת העימות לשטח עיראק ולסיים את המצור על מצר הורמוז. את הדברים אמר במסיבת עיתונאים בברלין לצד ראש ממשלת עיראק, עלי אל-זאידי."התמיכה של טהרן בשלוחותיה ברחבי האזור חייבת להיפסק. אנחנו רואים את השלכותיה מדי יום; אנחנו קוראים לאיראן גם שלא להרחיב את העימות אל תוך שטח עיראק", אמר מרץ. "על איראן לסיים לבסוף את המצור במצר הורמוז, ומעל לכל – לעצור את תוכנית הגרעין הצבאית שלה".

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, קרא לאיראן להפסיק את תמיכתה בארגוני הטרור באזור ולסיים את המצור על מצר הורמוז. הדברים נאמרו במסיבת עיתונאים בברלין לצד ראש ממשלת עיראק, עלי אל-זאידי, בה הדגיש מרץ כי

"התמיכה של טהרן בשלוחותיה ברחבי האזור חייבת להיפסק"
. הוא הוסיף קריאה לאיראן להימנע מהרחבת העימות לשטח עיראק ולעצור את תוכנית הגרעין הצבאית שלה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של ערוץ 7.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה