קריירה שנייה ורובוטים להפגת הבדידות: משלחת ישראלית ליפן בחנה מענים לאתגרי הזקנה

בכירים העוסקים בתחום הזקנה בישראל יצאו בחסות הג'וינט למשלחת במדינה עם האוכלוסייה המזדקנת הגדולה בעולם | נתנאל לוי מהמרכז הרפואי שהם: "הכבוד לאדם הזקן הוא ערך שמושרש עמוק בתרבות היפנית. עמוד טווח בטיפול הוא הענקת משמעות"
משלחת ישראלית של בכירים בתחום הזקנה, בחסות הג'וינט, ביקרה ביפן כדי לבחון מענים לאתגרי הזקנה במדינה עם האוכלוסייה המזדקנת הגדולה בעולם. המשלחת התמקדה בתוכניות כמו 'חיים שניים' (Second Life), המסייעת לקשישים למצוא תעסוקה לאחר הפרישה, ובפתרונות טכנולוגיים מתקדמים, כולל רובוטים להפגת בדידות. נתנאל לוי מהמרכז הרפואי שהם ציין כי "הכבוד לאדם הזקן הוא ערך שמושרש עמוק בתרבות היפנית. עמוד טווח בטיפול הוא הענקת משמעות".
- השלטון המקומי ביפן אחראי על רווחת הזקן, בשיתוף פעולה עם השלטון המרכזי, ומשרדי הבריאות, הרווחה והעבודה פועלים כמקשה אחת לטיפול הוליסטי.
- המשלחת סיירה במרכזים קהילתיים רב-גילאיים המציעים שירותים מגוונים ויוצרים אינטראקציה בין דורות.
- ביפן קיים תפקיד של 'מנהל טיפול' (Case Manager) המוצמד לכל זקן ומסייע לו במיצוי זכויות, התמודדות עם בירוקרטיה וגישה למשאבים.
הביקור נועד ללמוד מניסיונה של יפן, שבה קרוב ל-30% מהאוכלוסייה מעל גיל 65, כדי ליישם פתרונות דומים בישראל במסגרת תוכנית 'זמן עתיד' של הג'וינט, שמטרתה לשפר את איכות החיים של האוכלוסייה המזדקנת.
התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.