קשיש נפצע, ועיריית י-ם התגוננה: "הוא לא הרכיב משקפיים"

כבד ראייה בן 83 מעד על פסולת בשכונת הר חומה ונדרש לניתוחים ושיקום ארוך. העירייה טענה שאינה אחראית, אבל ביהמ"ש קבע: היא תפצה אותו ב-350 אלף ש'
בית משפט השלום בירושלים חייב את עיריית ירושלים לשלם כ-350 אלף שקל לקשיש כבד ראייה שנפצע בינואר 2022 לאחר שמעד על מפגע בשכונת הר חומה. הקשיש, אלמן ואב לתשעה, נפגע כשירד מאוטובוס וצעד לכיוון תחנה אחרת, אז מעד על רשת מתכת שהוסוותה על ידי אבני מדרכה. כתוצאה מהנפילה, הוא סבל משבר בפיקה, נאלץ לעבור ניתוחים ותהליך שיקומי ארוך.
על הרשות המקומית מוטלת החובה האקטיבית לפקח על הנעשה בדרכים הציבוריות שבשטחה, לאתר מכשולים ולסלקם, וזאת גם מקום בו אלה הונחו בדרך על ידי קבלנים.
השופטת אורנה סנדלר-איתן דחתה את טענת העירייה לאשם תורם מצד הקשיש, שכן התמונות הראו כי הרכיב משקפיים, וקבעה כי המפגע היה מסוכן והאחריות המלאה רובצת על העירייה, אשר התרשלה בחובתה להנגיש מדרכות גם לבעלי מוגבלויות.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.