ראש העיר ב"ש לא ידיח את סגנו שנאשם בפלילים: "אני לא שופט ולא תליין"

למרות הקריאה להדיח את שמעון טובול, שהואשם בתקיפת שני עובדי תחנת דלק בדואים, החליט ראש העיר כי הוא יישאר בתפקיד. יועמ"ש העירייה ציטט מהתחקיר הצבאי: "ההתנהגות אמנם אגרסיבית, אך הייתה נדרשת". חברי מועצה זעמו: "הייתם שולחים את הילד שלכם לבית ספר שהמנהלת נאשמת בעבירות אלימות?"
ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', הודיע כי לא ידיח את סגנו, שמעון טובול, מתפקידו, למרות שהוגש נגדו כתב אישום בגין תקיפת שני עובדי תחנת דלק בדואים בכפר עזה. ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם היועץ המשפטי של העירייה, ששוחח עם הפרקליטות ועם הסנגורית הצבאית המייצגת את טובול. דנילוביץ' הצהיר: "אני לא שופט. לא תליין. לא יודע לגזול פרנסתו של אדם כי הגרסה סותרת".
- חברי מועצה דרשו את הדחתו של טובול, בטענה כי הוא ביזה את המדים וכי נבחר ציבור הנאשם באלימות אינו יכול להמשיך בתפקידו.
- היועץ המשפטי לעירייה, עו"ד חיים טרקל, הסביר כי המקרה של טובול שונה ממקרים קודמים, וכי הפרקליטות אינה בטוחה שתבקש קלון.
- תחקיר צבאי שהוצג לעירייה קבע כי התנהגותו של טובול, אף שהייתה אגרסיבית, הייתה "נדרשת לאור התנהגות האזרח" וכי הוא "הפעיל כוח סביר להגנה עצמית".
- טובול עצמו טען כי מדובר בניסיון רדיפה נגד חיילי צה"ל, וכי פעל מתוך עירנות מוגברת בעקבות חשש לניסיון דריסה.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.