שבת, 22 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
פנחס עידן מאיים: "לא מבטיח שהכל יהיה בסדר בנתב"ג בשבוע הבא"עימותים בצפת ובמירון: מפגינים חרדים ניסו לחסום יציאת אוטובוסיםהסתה חריפה ברשתות הערביות לשחזור חטיפות נשק: סרטונים עם הוראות ברורות ומפורטות מופצים בימים האחרונים בכפרי יהודה ושומרוןסמוטריץ' לאיזנקוט:האם אתה תומך בבניה שאישרתי בשטח E1? האם אתה מתחייב לא לעצור את הבניה בין מעלה אדומים לירושלים?סיכום חדשות השבת: עימות ביטחוני סביב התקיפה בסוריה והמתיחות האזוריתסערת "מדינת פלסטין" של מנסור עבאס – ותגובת נתניהו: "זה השותף של איזנקוט"כל עוד אני ראש הממשלה, לא תקום מדינה פלשתינית שנשלטת על ידי איראן: לא בעזה, ולא ביהודה ושומרון. נקודה.נתניהו מגיב על דברי מנסור עבאס: המחיר של קואליציית שמאל עם האחים המוסלמים נחשף שובבן גביר נגד מנסור עבאס: "התוכנית שלו – להקים מדינת טרור"במהלך השבת: מחאות חרדים בצפת, בני ברק וירושליםנקבעה רשימת רע"מ לכנסת: היכן יוצב סגלוביץ' – והעקיצה של איזנקוט"וינטר מציל את הימין. סמוטריץ' לא מצליח להביא אותם"פנחס עידן מאיים: "לא מבטיח שהכל יהיה בסדר בנתב"ג בשבוע הבא"עימותים בצפת ובמירון: מפגינים חרדים ניסו לחסום יציאת אוטובוסיםהסתה חריפה ברשתות הערביות לשחזור חטיפות נשק: סרטונים עם הוראות ברורות ומפורטות מופצים בימים האחרונים בכפרי יהודה ושומרוןסמוטריץ' לאיזנקוט:האם אתה תומך בבניה שאישרתי בשטח E1? האם אתה מתחייב לא לעצור את הבניה בין מעלה אדומים לירושלים?סיכום חדשות השבת: עימות ביטחוני סביב התקיפה בסוריה והמתיחות האזוריתסערת "מדינת פלסטין" של מנסור עבאס – ותגובת נתניהו: "זה השותף של איזנקוט"כל עוד אני ראש הממשלה, לא תקום מדינה פלשתינית שנשלטת על ידי איראן: לא בעזה, ולא ביהודה ושומרון. נקודה.נתניהו מגיב על דברי מנסור עבאס: המחיר של קואליציית שמאל עם האחים המוסלמים נחשף שובבן גביר נגד מנסור עבאס: "התוכנית שלו – להקים מדינת טרור"במהלך השבת: מחאות חרדים בצפת, בני ברק וירושליםנקבעה רשימת רע"מ לכנסת: היכן יוצב סגלוביץ' – והעקיצה של איזנקוט"וינטר מציל את הימין. סמוטריץ' לא מצליח להביא אותם"
ביטחון

"רוצים לעשות 4,000 שקל ביום מהבית?": הצד האפל של מודעות הדרושים ברשת

21 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

"רוצים לעשות 4,000 שקל ביום מהבית?": הצד האפל של מודעות הדרושים ברשת

מאחורי הצעות העבודה כמו "הכנסה מהירה בלי לצאת מהבית" מסתתרת תעשייה של הלבנת כספים, פשע וטרור. השיטה: עברייניים מעבירים לחשבון של צעירים אחרי צבא, סטודנטים או אנשים במצוקה כלכלית, אלפי שקלים מכספי הימורים וסמים – ומבקשים שיעבירו את הכסף לגורם שלישי תמורת עמלה. תופעת "בלדרי הכספים", שמשמשים צינור להלבנת הון, מגלגלת בישראל מיליארדי שקלים ומעוררת חשש שגורמי טרור מאיראן ומחמאס ישתמשו בה

▶ וידאו בנושא
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הכתבה מתארת את תופעת ה"בלדרי כספים" (Money Mules), רשת פשיעה גלובלית המנצלת אנשים תמימים להלבנת הון באמצעות חשבונות הבנק והארנקים הדיגיטליים שלהם. ארגוני פשע, הימורים וטרור מגייסים בלדרים דרך מודעות עבודה קלות ברשתות החברתיות, ומפתים אותם ברווחים מהירים תמורת העברת כספים. הבלדרים, שלעיתים אינם מודעים למעורבותם בפלילים, הופכים לצינור להלבנת כספים שמקורם בהונאות, פריצות סייבר וסחר בסמים, ומסייעים להסתיר את זהותם של העבריינים.

"בעולם ישנה רשת של מאות אלפי חשבונות המכונים Mule Accounts ומשמשים להעברת כספים שמקורם בפשיעה באופן המקשה מאוד על הרשויות לעקוב", אומר גדי מזור, מנכ"ל ביוקאץ'.

התופעה מגלגלת מיליארדי שקלים בישראל וטריליוני דולרים בעולם, ומשפיעה במיוחד על צעירים ואנשים במצוקה כלכלית. בישראל, גורמי ביטחון מצביעים על ניצול תשתית זו גם לגיוס ישראלים למשימות ריגול וטרור על ידי גורמים עוינים. למרות שהרשויות מודעות לתופעה, המאבק בה אינו מספק, וחסרה הרתעה מספקת ומודעות ציבורית לחומרת הענישה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

פוליטיקהלפני 3 שע׳

אנשיו של איזנקוט עודכנו: שב"כ לא יאבטח אותו

שב"כ לא נענה לפניית מפלגת ישר! ויו"ר המפלגה שמובילה במרבית הסקרים ימשיך להיות מאובטח באופן פרטי. במטה פנו לזיני: "היקף האבטחה אינו תואם את המידע המודיעיני.…

מקור: Ynet80

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה