שגריר קטאר בארה״ב: לקטאר אין שום קשר לאנטישמיות או לרגשות אנטי ישראליים בקמפוסים של מכללות ואוניברסיטאות בארצות הברית.
שגריר קטאר בארה"ב, באמצעות מאמר דעה, הכחיש מכל וכל קשר של קטאר לאנטישמיות או לרגשות אנטי-ישראליים בקמפוסים של מכללות ואוניברסיטאות בארצות הברית. לטענתו, טענות אלו נבדקו שוב ושוב ולא נמצא להן ביסוס, כאשר מנהלת המודיעין הלאומי לשעבר, אבריל היינס, אישרה בפני ועדת הכוחות המזוינים של הסנאט כי אין ראיות הקושרות את קטאר למחאות. השגריר הסביר כי רוב המימון הקטארי למוסדות אקדמיים אמריקאיים מיועד לתמיכה בהפעלת הקמפוסים שלהם בקטאר, המלמדים סטודנטים בסטנדרטים אמריקאיים.
"הרוב המכריע של המימון שמעניקה קטאר למוסדות הללו תומך בהפעלת הקמפוסים שלהם בקטאר."
הוא הדגיש כי הכספים עוברים דרך המוסדות בארה"ב ומדווחים על ידם, אך אינם מיועדים להשפיע על סטודנטים או על השיח הפוליטי בקמפוסים בארה"ב. עוד צוין כי תרומות פילנתרופיות ישירות של קטאר לאוניברסיטאות בארה"ב מוגבלות יחסית, וכי המחאות באוניברסיטאות מאורגנות על ידי קבוצות בתוך ארה"ב המקבלות מימון מארגוני שמאל.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.