יום ראשון, 2 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
האלוף שלח עקיצה ללאמין ימאל: "לא בן ה-19 הטוב בעולם"צפו: היהלום החדש מלהיב את ריאל מדריד, וכבר זכה לאמון מז'וזה מוריניואליאל פרץ צפוי לחזור להרכב. ז'ואאו ויקטור לא ישחק מול הכוכב האדוםדיווח: זה מועד החתונה של כריסטיאנו רונאלדו וג'ורג'ינה רודריגספראן טורס שלח מסר – וברצלונה קיבלה עוד חדשות לא פשוטותקווין דוראנט: פילדלפיה החדשה מזכירה את גולדן סטייט שליבאנגליה טוענים: כך יעבוד המהלך להדחת ג'אני אינפנטינו מפיפ"אבפסל בן 2,000 שנה יש אישה עם "לפטופ" – ויכול להיות שזה לא מקריצפו בשערים: תאי בריבו ודור תורג'מן שוב כבשו ב-MLSשבע שעות בלי חשמל בשיא השרב: זעם ביסוד המעלהבלתי נסבל: היום שיא גל החום, ממחר – ההקלה | תחזית מזג האוויראיראן: "הטענות של נשיא ארה"ב, שלפיהן איראן ביקשה לעצור את התקיפות הן שקר חדש…"האלוף שלח עקיצה ללאמין ימאל: "לא בן ה-19 הטוב בעולם"צפו: היהלום החדש מלהיב את ריאל מדריד, וכבר זכה לאמון מז'וזה מוריניואליאל פרץ צפוי לחזור להרכב. ז'ואאו ויקטור לא ישחק מול הכוכב האדוםדיווח: זה מועד החתונה של כריסטיאנו רונאלדו וג'ורג'ינה רודריגספראן טורס שלח מסר – וברצלונה קיבלה עוד חדשות לא פשוטותקווין דוראנט: פילדלפיה החדשה מזכירה את גולדן סטייט שליבאנגליה טוענים: כך יעבוד המהלך להדחת ג'אני אינפנטינו מפיפ"אבפסל בן 2,000 שנה יש אישה עם "לפטופ" – ויכול להיות שזה לא מקריצפו בשערים: תאי בריבו ודור תורג'מן שוב כבשו ב-MLSשבע שעות בלי חשמל בשיא השרב: זעם ביסוד המעלהבלתי נסבל: היום שיא גל החום, ממחר – ההקלה | תחזית מזג האוויראיראן: "הטענות של נשיא ארה"ב, שלפיהן איראן ביקשה לעצור את התקיפות הן שקר חדש…"
בריאות

"תא תפוד" שנבנה מאפס: פריצת דרך בדרך ליצירת חיים מלאכותיים

12 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 78דירוג אובייקטיביות78/100

"תא תפוד" שנבנה מאפס: פריצת דרך בדרך ליצירת חיים מלאכותיים

צוות חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה הצליח ליצור תא סינתטי שמסוגל לגדול, להתחלק ולהתחרות על משאבים – אף שהוא עדיין תלוי ברכיבים חיצוניים ואינו נחשב תא חי במלואו. המדענים: "זו רק ההתחלה"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

צוות חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה בארצות הברית הצליח לבנות לראשונה תא מלאכותי לחלוטין במעבדה, המכונה "תא תפוד" (SpudCell), שמציג מאפייני חיים בסיסיים כמו קליטת חומרים מזינים, גדילה והתחלקות. התא הסינתטי, שקוטרו כ-0.05 מילימטרים וגנום זעיר של 36 גנים, מסוגל להתחרות על משאבים ואף להתחלק לשני תאי בת באמצעות לחץ מכני על קרומו, בניגוד לתאים טבעיים.

"זהו תא שנבנה ולא נולד. הוא מורכב באופן מלאכותי אבל עושה בסוף מה שתאים עושים."

למרות ההישג, התא עדיין מוגבל ודורש אספקה חיצונית של ריבוזומים, מה שמגביל את שושלתו לחמישה עד עשרה דורות בלבד. החוקרים, ד"ר קייט אדמאלה וד"ר דרו אנדי, הקימו ארגון ללא מטרות רווח בשם ביוטיק (Biotic) במטרה לפתח קהילת קוד פתוח בינלאומית שתאיץ את הפיתוח, עם שאיפה להתאים את התאים בעתיד לייצור תרופות, מזון ודלקים כימיים. מומחי אבטחה ביולוגית קבעו כי הפיתוח אינו מהווה איום ביטחוני כרגע, אך נבחנות דרכים לקודד מנגנוני בטיחות למניעת שימוש לרעה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה