יום שלישי, 4 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
17 נשים ברשימה: אלו ארבע המצטרפות החדשות לרשימה של בנטהגב שקיבל סילבה והדרישה של בית"ר לקראת אוסטריה וינה"קח את התרופות שלך": האזהרה של כריס בוש לוומבניאמההכל סגור, אבל הפועל תל אביב זהירה בנוגע לעסקת דגלאס אווסואחרי גל החסימות בוואטסאפ: מטא מודה בטעות ומתחילה לשחרר חשבונותעלה למטוס בלבוש BDSM – והדיילים הפכו אותו לאוסף אשפה. צפו"צחנה בלתי נסבלת של נבלות": זוועה במטבח בבסיס ברמת הגולן"זה עונש ממש אכזרי. לקחו לנו את היתרון שהיה לנו""זה שיא": החלוץ בן ה-52 והמשפיענית בת ה-22 התגרשו אחרי חודשבזמן המו"מ עם ריאל: "מנצ'סטר סיטי מחכה להצעה מברצלונה על רודרי""ננסה לצמצם את הפערים, לא נסתפק בהעפלה לקונפרנס ליג"פראן טורס במסר לברצלונה ופ.ס.ז': "המועדון צריך להראות שהוא רוצה אותי"17 נשים ברשימה: אלו ארבע המצטרפות החדשות לרשימה של בנטהגב שקיבל סילבה והדרישה של בית"ר לקראת אוסטריה וינה"קח את התרופות שלך": האזהרה של כריס בוש לוומבניאמההכל סגור, אבל הפועל תל אביב זהירה בנוגע לעסקת דגלאס אווסואחרי גל החסימות בוואטסאפ: מטא מודה בטעות ומתחילה לשחרר חשבונותעלה למטוס בלבוש BDSM – והדיילים הפכו אותו לאוסף אשפה. צפו"צחנה בלתי נסבלת של נבלות": זוועה במטבח בבסיס ברמת הגולן"זה עונש ממש אכזרי. לקחו לנו את היתרון שהיה לנו""זה שיא": החלוץ בן ה-52 והמשפיענית בת ה-22 התגרשו אחרי חודשבזמן המו"מ עם ריאל: "מנצ'סטר סיטי מחכה להצעה מברצלונה על רודרי""ננסה לצמצם את הפערים, לא נסתפק בהעפלה לקונפרנס ליג"פראן טורס במסר לברצלונה ופ.ס.ז': "המועדון צריך להראות שהוא רוצה אותי"
כלכלה

תביעה: 'שומרי סף' אפשרו רישום משכנתה פיקטיבית

לפני 4 שע׳ ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

תביעה: 'שומרי סף' אפשרו רישום משכנתה פיקטיבית

אחים תושבי גרמניה טוענים שרשת מתחזים הצליחה למשכן דירה בנתניה לטובת מלווה חוץ-בנקאית, תוך זיוף מסמכים שלהם. כעת הם דורשים לבטל את השעבוד

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

אח ואחות ישראלים המתגוררים בגרמניה הגישו תביעה לבית המשפט המחוזי בלוד, בטענה כי דירתם בנתניה מושכנה באופן פיקטיבי לטובת חברה למתן אשראי חוץ-בנקאי, בעקבות הונאת זהות מתוחכמת. לטענתם, תעודות הזהות שלהם נגנבו מביתם בישראל, ושימשו רשת מתחזים לפתיחת חשבון בנק, רכישת פוליסת ביטוח חיים וקבלת הלוואת משכנתה בסך שני מיליון שקלים כנגד שעבוד הנכס, בזמן שהם לא שהו בארץ.

התביעה הוגשה נגד מספר גופים, בהם בנק לאומי, בנק מזרחי טפחות ולשכת רישום המקרקעין בנתניה, בטענה שהם כשלו בתפקידם כ"שומרי סף" בכך שאפשרו את רישום השעבוד הפיקטיבי ולא ביצעו בדיקות נאותות מספקות. התובעים דורשים לבטל את השעבוד ולפצותם על הנזקים שנגרמו להם. חברת "מגן אפיקים", בעלת השעבוד, דוחה את הטענות ומציינת כי העניין יתברר בבית המשפט, ואילו משרד המשפטים והפניקס מסרו כי יגיבו בבית המשפט.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה