תגובה להפרת חיזבאללה, בלי "להקריס את ההסכם": "אף אחד לא עומד לנו עם סטופר"

החלטה איך להגיב לירי של חיזבאללה טרם התקבלה, נתניהו וכ"ץ לא התייחסו, אך גורמי ביטחון מבהירים – ישראל תגיב להפרת הפסקת האש ו"כשזה יקרה, ידעו על זה". לדבריהם לצה"ל מנעד רחב של אפשרויות, בצל החשיבות של התיאום עם ארה"ב: "העיתוי יהיה מתאים לנו, ויש כמה דרכים לעשות זאת"
ישראל שוקלת תגובה להפרת הפסקת האש על ידי חיזבאללה, לאחר שתקף רחפן נפץ כלי הנדסי לא מאויש ברכס עלי טאהר, אירוע שנחשף ב-ynet והוגדר כחמור ביותר מאז כניסת הפסקת האש לתוקף. גורמים במערכת הביטחון מכינים מגוון אפשרויות תגובה, אך ההערכה היא שאין רצון להקריס לחלוטין את המסגרת ההסכמית ואת פיילוט הפירוז שהחל לפני כשבוע וחצי. לדבריהם, "נגיב להפרה של חיזבאללה, וכשזה יקרה - ידעו על זה. אף אחד לא עומד עם סטופר מתי להגיב. העיתוי יהיה מתאים לנו, תהיה תגובה, ויש כמה דרכים לעשות זאת".
- התגובה תהיה מתואמת באמצעות מנגנון אמריקני לבחינת אירועים ותגובות.
- הפיילוט, שבו צבא לבנון מנסה לפעול בכפרים, ייבחן בעוד כשבועיים-שלושה.
- הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ביקר בדרום לבנון והדגיש כי "אנחנו ערוכים לכל שינוי במצב ומוכנים למגוון רחב של תרחישים".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.