יום חמישי, 3 בספטמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
חתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופשחתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופש
פוליטיקה

תוכנית השיקום של בנט ליחסים מול ארה"ב – והקו האדום לסעודיה

לפני 1 שע׳ ·  מקור: וואלה 80דירוג אובייקטיביות80/100

תוכנית השיקום של בנט ליחסים מול ארה"ב – והקו האדום לסעודיה

עודכן לאחרונה: 3.9.2026 / 16:01

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד – בראשות בנט", נפתלי בנט, הציג היום (חמישי) בשיחה עם כתבים מדיניים את עיקרי תפיסתו המדינית לקראת הבחירות. במרכז התוכנית הציב את שיקום מעמדה של ישראל בקרב הציבור האמריקני, חיזוק היחסים עם וושינגטון והפיכתה מחדש של ישראל לשחקן מרכזי במזרח התיכון.

"יש לנו תוכנית פעולה סדורה להשבת מעמדה של ישראל בקרב אזרחי ארה"ב", אמר בנט, שהגדיר את הקשר עם ארצות הברית כ"גורם מכריע ביכולתנו לנצח בשדה הקרב ובמיוחד בזירה המדינית". הוא החמיא לנשיא דונלד טראמפ, אך תקף את הממשלה: "הנשיא טראמפ הוא הנשיא האוהד ביותר שיכולנו לבקש, רק שכיום אין לו פרטנר בצד הישראלי להשגת ניצחונות מדיניים. בממשלה שלנו יהיה לו פרטנר להישגים, ולא פוליטיקאי ששם מקלות בגלגלים".

בנט הגדיר את מצבה של ישראל "מצב חירום מדיני". לדבריו, "שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר, צה"ל מנצח בשדה הקרב, אך הניצחון לא מושג". הוא טען כי החלטות הנוגעות לעתידה של ישראל מתקבלות כיום מחוץ לירושלים וכי "מנהיגים זרים מקבלים החלטות על עתידנו, מדינות עוינות מעצבות את גבולותינו". לדבריו, אם יקים את הממשלה הבאה, יכריז על "מצב חירום מדיני" ויפעל לשיקום מעמדה של ישראל.

בזירה האיראנית התחייב בנט לחזור למדיניות שאותה כינה בעבר "אסטרטגיית התמנון", שבמסגרתה ישראל גובה מחיר ישירות מאיראן ולא מסתפקת בפגיעה בשלוחותיה באזור. "נמשיך באסטרטגיית התמנון לגביית מחיר ישיר מאיראן, ונחדש את התוכנית להחלשת המשטר – שיזמתי כראש ממשלה והופסקה בתקופת הממשלה הנוכחית", אמר.

ביחס לעזה אמר בנט כי ממשלה בראשותו תפעל להשלים את פירוק חמאס מנשקו. לדבריו, יש להוציא מהמסגרת האזורית את קטאר וטורקיה, שלטענתו "רוצות בטובת חמאס", ולשלב במקומן את מצרים ומדינות נוספות המעוניינות בפירוק הארגון. "נשלים את המשימה שבה נכשלה הממשלה היוצאת בעזה ונביא לפירוק חמאס", הצהיר.

בזירה הצפונית הציע לשלב לחץ כלכלי ומדיני על חיזבאללה עם המשך החזקת רצועת הביטחון כל עוד הארגון אינו מפורז. "ננצל את חלון הזמנים הייחודי שנפתח לביסוס הישגים משמעותיים בזירה הצפונית", אמר. ביחס לסוריה הוסיף כי יש לפעול להשגת הסכמי ביטחון שיסייעו, לדבריו, גם בהרחקת טורקיה ובהשגת הכרה בריבונות הישראלית ברמת הגולן.

sheen-shitof

הצלחה אמיתית: שביעות רצון של למעלה מ-94% בטיפולי הרזיה

בנט הציג גם תוכנית לשילובה של ישראל במיזמים כלכליים אזוריים. "למול עינינו מתעצב מזרח תיכון חדש, רק במקום שישראל תהיה בראש, זה קורה לנו על הראש", אמר. לדבריו, המטרה היא להפוך את ישראל מ"מדינה מצורעת למדינה שהכול עובר דרכה", בין היתר באמצעות פרויקטים כמו מסדרון IMEC, שלטענתו עשויים להכניס לישראל מאות מיליארדי דולרים ולחזק את מעמדה האסטרטגי.

בהקשר הסעודי הציב בנט קו אדום בנושא הגרעין האזרחי. "בממשלה הבאה נמנע בפעולה מדינית העשרת אורניום על אדמת סעודיה, שיכולה להביא למרוץ חימוש גרעיני מסוכן באזורנו", אמר. הוא תקף את נתניהו וטען כי הוא מאפשר את האפשרות הזו "אפילו ללא התחייבות לנורמליזציה".

בנט התייחס גם למשבר ביחסים עם אירופה וטען כי הוא וראש האופוזיציה יאיר לפיד כבר פועלים מול ממשלות באירופה בניסיון לעכב צעדים נגד ישראל. לדבריו, חלק מהמדינות מוכנות להשהות החלטות עד לאחר הבחירות בישראל.

לבסוף קשר בנט בין שיקום מעמדה של ישראל בעולם לבין השינויים שלדעתו נדרשים בתוך המדינה. "כוח מדיני חיצוני מתבסס קודם כול על עוצמה פנימית", אמר. הוא תקף את נתניהו בעקבות התבטאויותיו השבוע, שאותן הגדיר "עלילת דם", וסיכם: "כדי לבצע רנסנס מדיני – צריך להתחיל ברנסנס פנימי".

השאלון שיעשה לכם סדר – מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הציג תוכנית מדינית לקראת הבחירות, המתמקדת בשיקום מעמדה של ישראל בארצות הברית וחיזוק היחסים עם וושינגטון. בנט הדגיש את חשיבות הקשר עם ארה"ב וטען כי "יש לנו תוכנית פעולה סדורה להשבת מעמדה של ישראל בקרב אזרחי ארה"ב". הוא מתח ביקורת על הממשלה הנוכחית וכינה את מצבה של ישראל "מצב חירום מדיני", וציין כי "מנהיגים זרים מקבלים החלטות על עתידנו, מדינות עוינות מעצבות את גבולותינו".

  • בזירה האיראנית, בנט התחייב לחזור ל"אסטרטגיית התמנון" לגביית מחיר ישיר מאיראן.
  • ביחס לעזה, הוא הצהיר כי ממשלה בראשותו תשלים את פירוק חמאס מנשקו ותוציא את קטאר וטורקיה מהמסגרת האזורית.
  • בנוגע לסעודיה, בנט הציב קו אדום בנושא העשרת אורניום על אדמתה, מחשש למרוץ חימוש גרעיני.
  • בנט קשר בין שיקום מעמדה הבינלאומי של ישראל לבין הצורך בשינויים פנימיים במדינה, וטען כי "כוח מדיני חיצוני מתבסס קודם כול על עוצמה פנימית".
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה