תחת סכנה מתמדת: המציאות הקשה של החקלאים בקו העימות

עודכן לאחרונה: 18.8.2026 / 20:53
נפל שהתפוצץ הבוקר (שלישי) בשטח חקלאי ליד מטולה גרם לפציעתם של שישה עובדים זרים העוסקים בחקלאות. שניים מהם, גברים כבני 40, נפצעו באורח קשה עם חבלה רב-מערכתית, ופונו לבית החולים רמב"ם יחד עם גבר נוסף כבן 40, שנפצע באורח בינוני. שלושה פצועים נוספים באורח קל פונו לבי"ח זיו.פציעתם מהווה תזכורת נוספת לסיכון המתמשך שאיתו מתמודדים החקלאים בקו העימות בצפון מאז 7 באוקטובר. העבודה בשטחים הסמוכים לגבול מתנהלת באופן רציף תחת איום של ירי רקטות, טילי נגד טנקים והמצאות של של נפלי תחמושת בשטח. שרשרת האירועים הקשים לאורך חודשי הלחימה ממחישה את המציאות היום-יומית של חקלאי הצפון.
סקירה: מתלי נירוסטה לאביזרי טיגון אוויר Ninja Crispy FN101 (סט 3 יחידות)
AliExpress לצפייה בביקורת ←
בחודש מרץ 2024 נהרג החקלאי פטניבין מקסוול בן ה-31, אזרח הודו, מפגיעת טיל נ"ט ששוגר לעבר מטע במושב מרגליות שבגליל העליון. באירוע זה נפצעו שבעה חקלאים נוספים, בהם שניים באורח קשה. בחודש אוקטובר באותה שנה נהרג החקלאי ניסן (ניסנט) מירם בן ה-42, אזרח תאילנד, כתוצאה מפיצוץ נפל תחמושת במטע שלמקיבוץ יראון. בסוף אותו חודש אירע אסון נוסף במטע תפוחים סמוך לגבול במטולה, כאשר נפילת רקטה הובילה למותם של חמישה חקלאים: עומר ויינשטיין, בן 47 בן מטולה ותושב קיבוץ דפנה, וארבעה פועלים נוספים: קאוויסאק פאפאנאנג, אקאפון וואנאסאי, טאנה טיג'אנטק ופראיאט פילאטרם.הפגיעות בשטחים החקלאיים נמשכו גם בחודש נובמבר 2024. סיון שדה, בן 18 מקיבוץ כפר מסריק, נהרג מפגיעת רסיסים בשטח חקלאי סמוך לקיבוצו בעת מטח רקטות מלבנון. בהמשך החודש נפצעו שלושה חקלאים באורח קל עד בינוני כתוצאה מהדף נפילת רקטה במטע אבוקדו סמוך למושב בן עמי שבגליל המערבי. פציעתם של ארבעת החקלאים היום במטולה מתווספת לשורה של תקריות אלו, ומדגישה את המציאות המורכבת של המשך עיבוד האדמה בגבול הצפון.
נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד
בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום
ראש מועצת מטולה, דוד אזולאי, קרא לממשלת ישראל במהלך ריאיון שהעניק ל"סרי ושלזינגר" לפני כארבעה חודשים לחתור למהלך מדיני מול ממשלת לבנון, כדי לפרק את חיזבאללה מנשקו. "אי אפשר לפרק את חיזבאללה רק על ידי צה"ל, צריך מהלך מדיני", אמר. "מי שמפנטז על זה טועה. צה"ל לא יודע להגיע לכל קלאצ'ניקוב בלבנון".ד"ר יהל קורלנדר, יו"ר קהילת הגירה ודמוגרפיה באגודה הסוציולוגית ומרצה בכירה בתל חי אוניברסיטת קרית שמונה בגליל מסרה כי "הפציעה של העובדים התאילנדים הבוקר היא תזכורת לכך שעבור מהגרי העבודה בישראל, המלחמה לא הסתיימה. העובדים האלה מועסקים מלכתחילה בענפים המסוכנים והפגיעים ביותר, ולעיתים גם חיים ועובדים ללא מיגון מספק. האחריות שלנו כמדינה אינה מסתיימת בהבאת עובדים לישראל; היא כוללת גם אחריות מלאה לביטחונם, לבריאותם ולזכויותיהם, בזמן המלחמה וגם הרבה אחריה. העובדים התאילנדים ספציפית הם האוכלוסיה שנפגעה בצורה החמורה ביותר מאז השבעה באוקטובר ופינוי הנפלים לוקה בחסר וימשיך לפגוע בהם וגם בחקלאים אחרים, בני כל הלאומים."
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.