15 שנה למחאת האוהלים: משבר הדיור רק התעצם

מאות אלפים יצאו לרחובות בקיץ 2011 בניסיון להוריד את מחירי הדירות, אבל מאז החלום לקנות דירה רק התרחק: המחירים זינקו ב-84%, המשכורות לא הדביקו את הקצב, זוגות צעירים זקוקים להון עצמי של מאות אלפי שקלים ושוק השכירות לוהט. 15 שנים אחרי, גם המומחים מסכימים: "המדינה כשלה בטיפול במשבר"
15 שנים לאחר מחאת האוהלים שפרצה ביולי 2011 בשדרות רוטשילד בתל אביב, משבר הדיור בישראל רק החריף, כאשר מחירי הדירות עלו בכ-84% נומינלית בממוצע. ניתוח של שמאי המקרקעין אוהד דנוס מראה כי המחיר הממוצע לדירה עלה מ-1.315 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2011 ל-2.414 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2026, בעוד שהשכר הממוצע עלה בכ-67% בלבד. כתוצאה מכך, מספר המשכורות הנדרש לרכישת דירה גדל מכ-149.5 לכ-164.3.
עיקר הכשל הממשלתי, לאחר לא מעט טעויות שנעשו לאורך הדרך, הוא לייצר היצעים מתאימים היכן שאנשים רוצים לגור. במקום זאת, הממשלה יצרה היצעים היכן שהיה לה קל.
העלייה במחירים נובעת בעיקר מחוסר התאמה בין היצע לביקוש באזורי המרכז, עלייה ברמת החיים, ועליית יוקר המחיה בענף הבנייה. מומחים מצביעים על הצורך במדיניות עקבית שתגדיל את ההיצע באזורי הביקוש ותחזק את שוק השכירות ארוכת הטווח כחלופה לגיטימית לרכישת דירה.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.