יום שישי, 23 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
טכנולוגיה

25 שנה אחרי 11 בספטמבר: ניו יורק של ממדאני כבר מדברת בשפה אחרת

11 בספטמבר 2026 ·  מקור: וואלה 78דירוג אובייקטיביות78/100

25 שנה אחרי 11 בספטמבר: ניו יורק של ממדאני כבר מדברת בשפה אחרת

היום יעמוד ממדאני כראש העיר המוסלמי הראשון של ניו יורק ויכנה את 11 בספטמבר "היום האפל ביותר בתולדות העיר". אך תומך ה-BDS, שהתנגד לגינוי הסיסמה "הפכו את האינתיפדה לגלובאלית", ממחיש שינוי עמוק יותר: עמדות שאז היו בשוליים, הם המיינסטרים של השמאל האמריקני כעת

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

עשרים וחמש שנים לאחר פיגועי 11 בספטמבר, ניו יורק עברה שינוי עמוק, כפי שממחישה בחירתו של זוהרן ממדאני לראש העיר המוסלמי הראשון. בעוד שממדאני גינה את הפיגועים כ"מעשה טרור מחריד" ו"היום האפל ביותר בתולדות העיר", הוא גם עורר מחלוקת סביב התבטאויותיו על 11 בספטמבר והמלחמות שלאחר מכן, וכן על תמיכתו בתנועת ה-BDS ויחסו לישראל, אותה האשים ב"רצח עם" ו"אפרטהייד".

התמיכה שלי ב-BDS עולה בקנה אחד עם ליבת הפוליטיקה שלי, שהיא אי-אלימות.

מחלוקת נוספת התעוררה סביב סירובו לגנות את הקריאה "הפכו את האינתיפאדה לגלובלית", וכן סביב העובדה שיועצו המשפטי ייצג בעבר איש אל-קאעידה. למרות זאת, בחירתו של ממדאני משקפת את המורכבות בשיח הפוליטי של ניו יורק, שבה פוליטיקאי עם עמדות אלו יכול לזכות ברוב בעיר עם קהילה יהודית גדולה, בעוד שדור חדש בארה"ב מגלה את אוסאמה בן לאדן דרך פריזמת המלחמה בעזה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה