בוז צורם לטראמפ בגמר המונדיאל, וביקורת: "משתלט על אור הזרקורים"

מערכת וואלה ספורט
עודכן לאחרונה: 19.7.2026 / 22:29
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התקבל הערב (ראשון) בקריאות בוז צורמות עם הופעתו על המסכים באצטדיון מטלייף, זמן קצר לפני פתיחת גמר המונדיאל בין ספרד לארגנטינה.לאחר ביצוע ההמנון האמריקאי על ידי ג'ניפר הדסון, המצלמות עברו לתא הכבוד שבו ישב טראמפ לצד נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו. הקהל הגיב מיד בשריקות ובקריאות בוז, שנמשכו עד שהתמונה הוחלפה בצילום אווירי של האצטדיון.טראמפ הגיע למקום במסוק הנשיאותי, שנראה מעל האצטדיון כ-45 דקות לפני שריקת הפתיחה. לצדו נכחו רעייתו מלניה, נשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום, מלך ספרד פליפה השישי ובכירים נוספים, כולל כמובן נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו. הנשיא האמריקאי ישתתף בטקס הענקת גביע העולם למנצחת.
מדובר בפעם הראשונה שבה נשיא אמריקאי מכהן נוכח בגמר המונדיאל. ביל קלינטון השתתף בטקס הפתיחה של הטורניר שנערך בארצות הברית ב-1994, אך לא הגיע למשחק הגמר, ובמקומו היה זה סגנו אל גור שהעניק את הגביע.בשנים האחרונות טראמפ הופיע במספר אירועי ספורט גדולים, ובהם הסופרבול, אליפות ארצות הברית בטניס, מרוץ דייטונה 500, גביע ריידר וגמר ה-NBA. בחלק מהמקרים, כולל במשחק של ניו יורק ניקס, הוא התקבל בקריאות בוז מצד הקהל.גם בגמר גביע העולם למועדונים שנערך באותו אצטדיון, טראמפ השתתף בטקס והעניק את הגביע לצ'לסי, כשגם אז נשמעו שריקות בוז ביציעים.
דונלד טראמפ: "ההימור שלי לגמר? כל כך קשה ללכת נגד מסי"
?BREAKING: Here's Donald Trump getting loudly booed at the World Cup final.???? pic.twitter.com/kictW8zcS6
הגעתו עוררה ביקורת חריפה בתקשורת האמריקאית. בטור שפרסמה ב-USA Today טענה ננסי ארמור כי טראמפ הפך את גמר המונדיאל לבמה נוספת עבור עצמו ופגע ברגע שאמור להיות שייך לשחקנים."הזיכרון האחרון שלנו מהמונדיאל הזה יהיה שטראמפ משתלט על אור הזרקורים, כפי שהוא עושה בכל מקום שאליו הוא מגיע", כתבה. לדבריה, הבעיה אינה עצם נוכחותו של נשיא במשחק, אלא החשש שהאירוע יהפוך ל"מופע שנועד להאדיר אותו".ארמור ציינה כי הטורניר סיפק שורה ארוכה של רגעים מרגשים ומאחדים, אך טענה כי מעורבותו של טראמפ והקשר הקרוב שלו עם אינפנטינו העיבו על סיומו. "לא משנה איזו מבוכה תתרחש בגמר, צריך לקוות שהרגעים היפים של המונדיאל יהיו אלה שנזכור", סיכמה.
בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.